CONSENS no donarà noves llicències urbanístiques a Escaldes fins a la primavera del 2024

Rosa Gili a l'esquerra i Laura López a la dreta (CONSENS)
Rosa Gili a l’esquerra i Laura López a la dreta (CONSENS)

CONSENS per Escaldes-Engordany ha explicat, aquest matí de dijous, els principals punts que pretenen tirar endavant en qüestions urbanístiques. En aquest sentit, la número 1 de la candidatura Rosa Gili ha assegurat que el primer que faran és “suspendre qualsevol llicència urbanística fins que no tinguem els estudis de càrrega màxima”.

Uns estudis que possiblement es tindran durant la primavera vinent i que permetran, segons Gili, afrontar amb garanties la revisió del Pla d’Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP) que haurà de tenir en compte la “sostenibilitat, el centre històric, els béns d’interès cultural, el paisatge de muntanya i els recursos naturals”.

Per altra banda, Gili també ha assenyalat la voluntat de tirar endavant el Pla Especial de Can Noguer per a solucionar problemàtiques històriques que arrosseguen els veïns de la zona i que, alhora, servirà per a guanyar “unes parcel·les importants i de gran valor que permetran posar-hi serveis comunals”. La mateixa línia seguiran el Pla Especial d’Urbanització Sant Romà i el Pla Especial per al Barri.

La candidata Laura López ha afegit que des de CONSENS per Escaldes-Engordany es pretén donar solució real a la part alta de la parròquia i “no ha estat fins aquest darrer mandat quan s’ha començat a treballar a la zona”. López ha explicat que “a més de revitalitzar i dinamitzar la part alta volem que els empresaris apostin per la zona per a convertir-la en un pol d’atracció” i això s’aconseguirà, segons López, una vegada s’acabin les obres de l’aparcament de l’església que incorporarà una plaça a la part superior i amb la peatonalització de l’avinguda Carlemany que comprèn el tram del CAEE fins a la plaça de l’església.

Finalment, López també ha explicat que des de CONSENS per Escaldes-Engordany es treballarà per a millorar en l’accessibilitat a la parròquia per a les persones amb necessitats especials i per a aquelles més vulnerables.

TOTES LES NOTÍCIES