Aquest dilluns s’inaugura el cicle Geografies a Ordino

El cicle Geografies 2024 se celebrarà de dilluns a dissabte (Comú d'Ordino)
El cicle Geografies 2024 se celebrarà de dilluns a dissabte (Comú d’Ordino)

A Ordino, el cicle cultural Geografies centra la 7a edició en la Xina, coincidint amb el 30è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre la República Popular de la Xina i el Principat d’Andorra. La complexitat i l’encant d’aquest extens país protagonitzaran les activitats programades per a la setmana del 6 a l’11 de maig, és a dir, de dilluns vinent a dissabte.

Geografies és un projecte que presenta cultures, països i territoris i espais de coneixement, a través de conferències i de tallers pràctics de caràcter gratuït. El cicle s’inaugurà dilluns, a les 18:30 hores, al foyer de l’Auditori Nacional.

Els actes programats es distribuiran entre el Foyer de l’Auditori, la Biblioteca comunal d’Ordino i la llibreria la Trenca. Carles Pérez-Desoy, ambaixador d’Espanya a Andorra i que en el passat ha estat en missió diplomàtica a la Xina, serà l’encarregat -dilluns- d’obrir el cicle amb una conferència que farà una panoràmica dels grans canvis experimentats pel gegant xinès durant el segle XX.

 El dimarts dia 7, el doctor i professor de medicina tradicional, Cai Jian, farà una aproximació a la medicina xinesa.

El vessant més turístic l’aproparà Toni Vives, viatger, alpinista, redactor de guies de viatge i fotògraf freelance, en la conferència del dimecres, dia 8, que porta per títol la Xina, immens Mosaic d’ecosistemes i paisatges.

Finalment, l’escriptor i professor Agustí Pàniker endinsarà els assistents en el divers món religiós de la Xina, el divendres, dia 10 de maig, a la llibreria la Trenca situada a la plaça Rebés d’Andorra la Vella.

La programació de Geografies es completa amb tallers de caràcter pràctic també gratuïts, però on cal fer reserva prèvia, ja que les places són limitades: comunicacio@ordino.ad o a +376 878 100, de dilluns a divendres, de 8 a 16 hores.

El primer taller es farà el divendres, dia 10, a les 17 hores, a la biblioteca d’Ordino i servirà per a conèixer millor l’horòscop xinès. Anirà a càrrec de Song Yiuanyuan, professora de xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

El dissabte, a les 10 del matí, la protagonista serà la cal·ligrafia xinesa a càrrec de Maria Eugenia Manrique que és autora i professora de pintura oriental i cal·ligrafia, llicenciada en Belles Arts.

El darrer dels tallers farà una aproximació a una altra de les grans tradicions xineses: el te. Quian  Wang i Alex Andrés, cofundadors de Lovedrinktea, ensenyaran les característiques del te blau, poc conegut per aquestes contrades.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES