Formes de cuinar els ous

Un esmorzar saborós i saludable, ous remenats amb torrades
Un esmorzar saborós i saludable, ous remenats amb torrades (iStock)

Els ous són un aliment versàtil i nutritiu que es presta a una àmplia varietat de mètodes de cocció. Des dels clàssics ous regirats fins als més elaborats ous benedictins, cada tècnica de cuina ressalta diferents textures i sabors.

Ous regirats o remenats: Els ous regirats són una opció ràpida i reconfortant per a l’esmorzar o el sopar. Per a preparar-los, cal batre els ous en un bol i agregar-los sal i pebre al gust. Escalfa una paella a foc mitjà i afegeix mantega o oli. Aboca els ous batuts en la paella i remou suaument amb una espàtula fins que estiguin bullits però encara cremosos.

Ous cuits o bullits: Els ous cuits -ou dur- són una opció saludable i convenient que es pot gaudir sola o com a ingredient en amanides, sandvitxos o plats de pasta. Bull aigua en una olla gran i després submergeix suaument els ous en l’aigua bullent amb una cullera. Cuina durant 9 a 12 minuts. 

Ous ferrats o fregits: Els ous ferrats són una opció clàssica que combina un rovell cremós amb una clara lleugerament cruixent. Escalfa una paella a foc mig-alt i afegeix oli. Trenca amb cura un ou en la paella calenta i cuina fins que la clara estigui ferma però el rovell encara estigui líquid.

Ous escalfats: Els ous escalfats són una tècnica elegant que produeix ous amb una clara suau i una gemma líquida. Bull aigua en una olla i afegeix un polsim de vinagre. Trenca un ou en un bol petit i després llisca’l suaument en l’aigua calenta. Cuina durant uns 3-4 minuts fins que la clara estigui ferma però el rovell encara estigui líquid.


Per Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES