Mascotes: Els gossos vells

gos

L’envelliment d’un gos està relacionat amb la seva genètica, per això, un gos de raça petita, fins a deu quilos en la seva etapa adulta, pot arribar a sènior als dotze anys, mentre els gossos de mida més gran envelleixen abans.

No totes les races de gossos envelleixen igual i a la mateixa edat, però en tots els casos és fonamental treure’ls a passejar, vigilar la seva alimentació, oferir-los l’afecte que necessiten i fer-los xequeigs veterinaris amb major freqüència.

La manera amb què tingueu cura del vostre gos durant la seva joventut determinarà la seva salut durant la vellesa. Fer passejades a diari és clau per al seu benestar, fins i tot de vell, almenys d’uns trenta minuts de durada, a més, fer exercici de manera moderada ajuda a prevenir malalties degeneratives com l’artritis, que ataca les articulacions.

L’alimentació que li doneu durant la seva vida també és important per a la seva salut, però un cop sigui gran li heu de donar un menjar específic per a gossos sèniors, que contingui menys aport energètic. De fet, els veterinaris recomanen reduir un 20% la quantitat de calories que ingereix el gos durant la seva vellesa. Al mercat trobareu pinsos i menjar enllaunat baixos en calories i rics en fibra i, fins i tot, alguns rics en proteïnes per contrarestar la pèrdua de massa muscular.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES