marti-consell2Dilluns 30 de març a dos quarts de sis de la tarda acaba el termini per formar els grups parlamentaris, amb els seus respectius presidents, i presentar les candidatures a cap de Govern. Una hora després de l´expiració d´aquest termini és prevista la primera junta de presidents d´aquesta setena legislatura. Reunió on es validaran la o les candidatures a cap de Govern i es definiran temes pràctics del funcionament del Consell com ara la designació dels diferents escons de l´hemicicle.

A hores d´ara sembla que hi podria haver dues candidatures: la d´Antoni Martí i la de Josep Pintat. Tots dos reuneixen els requisits per presentar-s’hi, ja que reben el suport d´un mínim de 6 consellers generals.

L´endemà, el 31 de març, al matí se celebrarà la sessió plenària per a l´elecció del cap de Govern. Una sessió que es farà a les noves dependències del Consell i on cada candidat presentarà de manera successiva el programa sense límit de temps. Un cop acabades les exposicions de cadascun dels candidats se suspendrà la sessió. Es reprendrà a la tarda amb les intervencions dels grups parlamentaris. En aquest cas cada grup podrà intervenir durant trenta minuts. És previst que se suspengui novament la sessió i es reprengui poc després per formalitzar les votacions. El candidat més votat serà elegit cap de Govern.

Dimecres 1 d´abril almatí, nova sessió de Consell General, en aquest cas serà a Casa de la Vall amb el jurament del nou cap de Govern. Just després d´aquesta sessió l´escollit nomenarà els ministres. Un mínim de 6 i un màxim de 12, que prendran jurament el mateix dia per poder celebrar el primer consell de ministres, que ha d´aprovar l´anomenat projecte de ‘llei BPA’, que entraria a tràmit parlamentari la mateixa tarda de l´1 d´abril.

Aquesta llei, amb caràcter d´extrema urgència i necessitat, es votarà l´endemà dia 2 d´abril en una altra sessió de Consell que tindrà un punt previ a l´ordre del dia: el jurament dels consellers que entren en substitució dels que hagin estat nomenats ministres. Un punt que es faria a les dependències de Casa de la Vall. La votació de la llei es faria a l’edifici nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada