El cap de Govern assegura que Hollande ‘entén que defensem la nostra plaça financera’

El cap de Govern, Toni Martí, ha volgut diferenciar aquest dissabte el que és el mandat de la Unió Europea per renegociar l’acord de fiscalitat de l’estalvi del que són les ‘pressions cada cop més constants’ per arribar a un intercanvi automàtic d’informació fiscal, després de les declaracions fetes pel copríncep francès, François Hollande, durant la reunió d’aquest dijous. Martí ha assegurat que Hollande entén que si finalment s’ha d’arribar a aquest principi ‘no només per Andorra sinó a nivell internacional’, el Principat defensi la seva plaça financera ‘perquè és una de les més petites i de les menys agressives, davant d’altres molt més potents’.

El cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que el copríncep francès i president de la República Francesa, François Hollande, és comprensiu amb Andorra davant de les pressions cada cop més fortes per assolir el principi d’intercanvi automàtic d’informació fiscal. Segons Martí, Hollande entén que ha de ser un principi per tothom, i no únicament per Andorra ni tan sols únicament per als estats europeus, i que és conscient que el focus d’atenció des d’un punt de vista de la transparència financera no és Andorra sinó d’altres places financeres bastant més potents.

A més, el cap de Govern ha destacat que el copríncep va fer servir l’expressió de ‘buscar la metodologia amb un temps raonable’, i que el que va valorar de forma molt satisfactòria és el compromís d’Andorra de complir amb el mandat de negociar l’acord de fiscalitat de l’estalvi. En aquest sentit, Martí considera que de moment cal centrar-se en aquesta tasca, i veure com evoluciona tota la qüestió, reconeixent però que al setembre, amb la reunió del G20, ‘la pressió anirà pujant’. També ha afegit que la negociació de l’acord també implicarà una modificació de la directiva europea, ja que una cosa són els països de la UE i l’altra són els acords que hi ha amb els països tercers com Andorra.

Pel que fa al ‘termini raonable’ mencionat per François Hollande, Martí ha dit que ara mateix no pot interpretar de quant de temps està parlant, però ha afegit que el que està clar és que ‘si s’han de fer esforços, hauran de ser per tots’, i que de moment cal centrar-se amb el mandat de la UE i ‘temps hi haurà per parlar de l’intercanvi automàtic’.

TOTES LES NOTÍCIES