Les aventures d’en Massagran. Volum 3

Tercer Volum de les Aventures d'en Massagran
Tercer Volum de les Aventures d’en Massagran

Títol: Les aventures d’en Massagran. Volum 3
Escriptors: Josep Maria Folch i Torres, Ramon Folch i Camarasa
Il·lustrador: Josep M. Madorell
Editorial: Combel Editorial (Editorial Casals)
Pàgines: No especificat
Edat: A partir dels 7 anys i per a tota la família

En aquesta edició especial de tres volums, Combel Editorial recupera tots els còmics d’en Massagran, l’antiheroi més popular de la literatura juvenil catalana: un noi bondadós, pacífic i amb molt sentit de l’humor, ple d’inquietuds i amb un esperit aventurer que el porta a viatjar a països exòtics, on viu tota mena de peripècies.

D’aquest personatge cabdal de la literatura catalana de tots els temps, se’n van fer versions teatrals l’any 1913 al Teatre Romea, En Massagran a la brasa; el 1920, amb la versió lírica Les aventures d’en Massagran, i el 2005 al Teatre Nacional de Catalunya, amb una versió de Joan Castells. També s’ha emès en format d’animació en una sèrie de dibuixos animats que es va poder veure durant els anys noranta a TV3.

Amb la col·laboració de la Fundació Folch i Torres, prefaci a càrrec d’Oriol Izquierdo, pròleg del periodista Xavier Graset i epíleg de Joaquim Noguero, director de la revista Serra d’Or, la presentació oficial de la publicació s’ha programat per al 10 de setembre, a les 16 hores, al Moll de la Fusta, a Barcelona, en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

L’any 1910, abans de la publicació de Tintín (1929), Josep M. Folch i Torres amb el text i Joan Junceda amb les il·lustracions van donar vida al personatge en l’obra Aventures extraordinàries d’en Massagran, una novel·la que es va publicar en forma de fulletó al periòdic En Patufet. Va seguir un segon títol, Noves aventures d’en Massagran.

L’any 1982, amb autenticitat i sentit de l’humor, Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep M. Folch i Torres, va fer l’adaptació de les dues novel·les al còmic i va escriure’n tretze historietes més. Tots els còmics van ser il·lustrats per Josep M. Madorell.

TOTES LES NOTÍCIES