Socialdemocràcia i Progrés es convertirà en un ‘moviment polític’ el proper 25 de maig

Socialdemocràcia i Progrés es convertirà probablement en un ‘moviment polític’ després de l’assemblea constituent que se celebrarà el proper 25 de maig. Així ho ha manifestat el president del grup parlamentari mixt i integrant de la plataforma, Jaume Bartumeu, al programa Hora L de la Cadena Ser Andorra. Bartumeu ha explicat que en el si de l’assemblea es decidirà quina forma pren el projecte però que ell defensarà la constitució d’un moviment polític que ha definit com una ‘matisació de partit polític’.

Jaume Bartumeu aposta perquè Socialdemocràcia i Progrés es converteixi en un moviment polític que tingui una estructura com a organització política però sense ‘entestar-se a fer grans estatuts que a la pràctica són de difícil gestió’. La convocatòria de l’assemblea la signen 21 persones i s’ha fet arribar a diversos simpatitzants del PS per explicar-los els motius pels quals han deixat el partit i per fer-los extensiva la invitació a l’assemblea del dia 25 de maig.

Pel que fa a la posició que podria ocupar Bartumeu en el futur moviment polític, ha volgut deixar clar que no formarà part de la comissió executiva o de la junta directiva i ha afegit que si després hi ha un òrgan ‘que li podem dir comitè directiu’ que es reuneixi unes quantes vegades a l’any per debatre les actuacions prioritàries, sí que li agradaria formar-ne part. En aquest sentit, ha insistit que a l’activitat executiva del moviment ‘ni em toca ni hi vull ser’. Respecte a la possibilitat de tornar a ser candidat, Bartumeu ha dit que ‘si la candidatura l’hem de presentar demà, la contesta és no’ i pel que fa a dos anys vista, no ha volgut concretar tot i que ha explicat que ‘no estic preparant res per ser candidat’. De tota manera, després del trencament que s’ha produït al si del PS, Bartumeu ha reconegut que l’alternativa al Govern ‘està lluny’ però ha afegit que ‘ja ho estava la nit electoral del 2011’.

TOTES LES NOTÍCIES