La segona edició del Festival Ull Nu duplica la dotació dels premis arribant als 7.000 euros

El Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, Ull Nu, ha obert aquest dilluns la convocatòria per presentar-se a la segona edició, que tindrà lloc el 8 i 9 de novembre. Les novetats d’enguany són l’increment de la dotació econòmica dels premis, que es dupliquen arribant als 7.000 euros; la nova categoria d’animació, que se suma a les de ficció, documental, videoart, publicitat, esports, menors de 18 anys i videoclip; i el premi especial atorgat per Andorra Sostenible a l’obra que s’adapti més als criteris de sostenibilitat. El col·lectiu Ull Nu, que en un primer moment havia concebut el festival amb una periodicitat bianual, ha optat per celebrar-lo anualment vist l’èxit de l’edició de l’any passat. Així mateix, tenint en compte que es vol millorar la comunicació de l’esdeveniment, sobretot a la banda francesa dels Pirineus, s’han mostrat convençuts que rebran moltes més obres que les 60 que es van

El col·lectiu Ull Nu i el Comú d’Andorra la Vella han presentat aquest dilluns la segona edició del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, adreçat a creadors tant professionals com no professionals de menys de 35 anys nascuts o que resideixin a qualsevol de les regions dels Pirineus: Osca, Navarra, Guipúscoa, Lleida, Girona, Pirineus Orientals, Pirineus Atlàntics, Alts Pirineus, Alta Garona, Arieja i Andorra.

Les obres presentades optaran als premis de les vuit categories, i es farà una selecció de les millors creacions que es projectarà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella els dies 8 i 9 de novembre.

La principal novetat d’enguany és l’increment de les dotacions dels premis, que passen de 500 a 800 euros, excepte la categoria de menors de 18 anys, que passa de 300 a 500 euros. També s’atorgarà el Premi del públic Universitat d’Andorra, obsequiant un espectador amb una obra d’art d’un artista andorrà, i Andorra Sostenible atorgarà un premi especial que consistirà en material audiovisual també valorat en 800 euros.

D’altra banda, es crea la nova categoria d’Animació, que serà atorgada per Ordino Studios, i es divideixen la categoria de Videoclip (atorgada pel Fòrum Nacional de la Joventut) de la de Publicitat, encara pendent de dotador. Aquestes categories s’afegeixen a les ja existents de Ficció, atorgada per la Comissió Nacional d’Andorra per la Unesco, Documental, dotada pel Consell General, Videoart, dotada pel Ministeri de Cultura, Esportiva, atorgada per la família Viladomat en homenatge a Albert Viladomat, i Menors de 18 anys, dotada pel Carnet Jove Andorra.

Els membres del col·lectiu Ull Nu, Alfons Casal i Sthepanie Ruano, s’han mostrat convençuts que enguany es podrà incrementar el nombre d’obres, ja que han apostat molt més per la comunicació de l’esdeveniment, sobretot a la banda francesa, i han obert la convocatòria un mes abans, cosa que els permet arribar a més escoles audiovisuals.

De la seva banda, el conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies del Comú d’Andorra la Vella, Marc Pons, ha destacat que l’èxit de la primera edició ha permès consolidar el projecte, que s’ha convertit en un punt de trobada per a professionals del sector i un lloc de creació de sinergies entre els creadors.

TOTES LES NOTÍCIES