El fons de reserva de jubilacions augmenta en 70 milions, en gran part per la pujada de les cotitzacions


El fons de reserva de jubilacions de la CASS es va incrementar uns 70 milions l’any passat i es va situar en 1.167 milions. Bona part es deu a l’augment de les cotitzacions de la branca jubilació que va entrar en vigor l’any passat.

La CASS ha fet un balanç positiu de la situació del fons de reserva de la jubilació ja que ha passat de prop de 1.100 milions a uns 1.170 en un any. Bona part de l’augment, uns 49 milions, ha estat per la pujada recent de les cotitzacions de la CASS. El president de la comissió gestora del fons de reserva, Josep Delgado, matisa però que “no hi haurà pensions eternes amb aquests 1.170 milions”, ja que “caldrà fer coses per tal de guanyar la carrera a la perdurabilitat del fons de reserva”.

Per garantir aquests bons resultats, la CASS vol dur a terme noves mesures com penalitzar econòmicament els gestors externs del fons que no donin bons resultats. A qui “no h hagi fet suficentment bé el penalitzarem traient-li diners de la seva gestió”, ha informat Delgado.

També pretén fer més inversions en renda variable. Per altra banda, des de la CASS s’ha assegurat que és molt positiu que ningú negui ja que per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions s’hagin de prendre mesures.

TOTES LES NOTÍCIES