“El mestre que va prometre el mar”

Coberta del llibre "El mestre que va prometre el mar"
Coberta del llibre “El mestre que va prometre el mar”

Títol: El mestre que va prometre el mar
Autor/a: Francesc Esbribano, Queralt Solé, Francisco Ferrándiz, Sergi Bernal
Pàgines: 120
Editorial: Blume

Sinopsi:

El 1934, Antoni Benaiges, un mestre de Mont-roig del Camp (Tarragona), va ser destinat a l’Escola Nacional de Bañuelos de Bureba, un poble petit de la província de Burgos. Va treballar amb una metodologia pròxima a l’infant, partint dels seus interessos, portant a la pràctica la metodologia Freinet. Els infants feien els seus propis quaderns i amb la impremta ho difonien i ho intercanviaven amb altres escoles.

Va començar a transformar la vida del poble i la de les famílies, encara que no estava ben vist per tots amb aquesta manera de treballar. A finals del juliol del 1936, el mestre va desaparèixer. Durant més de 75 anys, el seu treball i personalitat van romandre en la intimitat del record dels seus antics alumnes i la seva família, fins que, a l’agost de 2010, a peu de fossa, un veí de Bañuelos faria emergir la figura del mestre assassinat el 1936 i la commovedora història d’una promesa que no es va poder complir.

“El mar serà molt gran, molt ample i molt profund. La gent va allí a banyar-se. Jo no he vist mai la mar. El mestre ens diu que anirem a banyar-nos”. Lucía CarranzaFont: lacasadellibro

TOTES LES NOTÍCIES