Les baixes temperatures del llac d’Engolasters obliguen a retallar el Trialtó d’Andorra

Les baixes temperatures de l’aigua del llac d’Engolasters són massa baixes per celebrar la prova de natació i en compliment del reglament de la Federació Espanyola de Triatló s’ha decidit suspendre el tram de natació del Triatló d’Andorra.

La gran acumulació de neu que hi ha hagut en general i de forma excepcional a tot el Pirineu fins a mitjans de juny, el conseqüent retard en el desglaç i l’elevada freqüència de tempestes dels darrers dies a les muntanyes que envolten el llac d’Engolasters han fet que les temperatures ambientals s’hagin mantingut sota mínims.

Vista aquesta situació i tal i com estableix el Reglament de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, que és el que s’aplica en l’Andorra Triatló, i per tal de garantir la seguretat dels participants, si la temperatura de l’aigua és inferior als 13ºC, com és el cas, el tram de natació s’havia de cancel·lar.

L’organització, doncs, passarà a aplicar el pla alternatiu tal com està contemplat al reglament i per tant, la prova passarà a ser un duatló.

En la modalitat olímpica, que començarà a les 9:15 hores del diumenge 21 de juliol, es farà una primera cursa a peu de 5.600 metres, es continuarà amb 32 quilòmetres en bicicleta i es finalitzarà amb una segona cursa a peu de 10 quilòmetres.

Pel què fa a la modalitat sprint, arrencarà a les 9:25 hores, amb una cursa a peu de 2.300 metres, després 16 quilòmetres en bicicleta i s’acabarà amb 5 quilòmetres a peu.

Tots els participants han rebut un correu electrònic informant d’aquests canvis i també, durant l’entrega de dorsals de demà, a l’aparcament d’autobusos de Prada Casadet, es resoldran tots els dubtes que puguin tenir els esportistes.

Malgrat aquests canvis, les afectacions de trànsit són les mateixes que estaven previstes. En concret, la circulació de vehicles quedarà interrompuda de les 9 del matí a les 12 del migdia durant el pas dels corredors en cadascun dels trams següents: carretera d’Engolasters (CS-200), carretera de la Comella (CS-101), avinguda de Salou, avinguda Tarragona, vial de Pobladó, pont de Madrid i carretera de l’Obac.

D’aquesta manera, s’aconsella a totes les persones que vulguin accedir o desplaçar-se des d’Engolasters o bé des del port de La Comella que ho facin abans de les 9 del matí o bé, després de les 12 del migdia.

TOTES LES NOTÍCIES