Les ‘Jornades lauredicanes’ porten la cultura nord-americana als carrers de Sant Julià de Lòria

Les Jornades lauredicanes apropen la cultura nord-americana als carrers de Sant Julià de Lòria des d’aquest dilluns i fins el proper diumenge. Enguany s’ha triat la cultura nord-americana per coincidir amb l’exposició que ofereix el Museu del Tabac sobre l’hiperrealisme, que té l’origen als Estats Units. A més, en lloc de celebrar aquestes jornades culturals al mes d’octubre, com s’havia fet amb les nipones, mexicanes i russes, en aquesta ocasió se celebren al juny, i així es podrà aprofitar més el bon temps per fer activitats al carrer.

El conseller de Turisme del Comú de Sant Julià de Lòria, Dot Jordi, ha indicat que el canvi de dates per a la celebració d’aquestes jornades culturals és una elecció de la Taula de Turisme que segurament es mantindrà per a les edicions futures. D’aquesta manera es coincideix amb l’inici de l’exposició del Museu del Tabac, enguany sobre l’hiperrealisme, i a més amb el bon temps es poden portar més activitats al carrer.

La membre de la Taula de Turisme, Núria Parés, ha explicat que s’han preparat un seguit d’activitats per donar vida nord-americana a la parròquia. A més dels diferents esdeveniments programats, els establiments lauredians oferiran menjars típics dels Estats Units per estar en consonància amb la celebració.

El primer esdeveniment serà el Club de lectura, que en la seva sessió d’aquest dimarts tractarà els llibres El talento de Mr.Ripley, de Patricia Highsmith, i Libertad, de Jonathan Franzen. A més, des de dimarts i fins a dijous Guille Cervera oferirà un curs de cuina de cupcakes.

Divendres començaran les activitats al carrer, amb el dibuix gegant, amb efecte de 3D de Toni Cruz, a la plaça de la Germandat, i a la nit la projecció de la pel·lícula Grease a la plaça Major.

El dia fort, segons els organitzadors, serà el dissabte, amb un torneig de bàsquet, un taller infantil sobre com fer obres d’art amb material reciclat, una atracció de toro mecànic a la plaça de la Germandat, i una demostració de ball country a càrrec de la Llar de Lòria i la gent gran d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany que precedirà al concert country dels The Texans.

Diumenge encara hi haurà activitats, amb una desfilada de motos Harley Davidson i una demostració d’aerografia que farè el professor d’art Anthony Mendoza.

TOTES LES NOTÍCIES