Amàlia i Joan Vinyes confirmen el seu liderat guanyant en el Circuit de Catalunya

Amàlia Vinyes-Joan Vinyes (Seat Leon – Baporo Motorsport) van aconseguir la victòria en el segon meeting de la Copa d’Espanya de Resistència 2013. Concretament, els pilots andorrans van completar l’única carrera disputada en el Circuit de Catalunya guanyant amb solvència la divisió 2 (D2) i pujant fins a la 5ª plaça de la classificació scratch.

La dues jornades de competició a la pista de Montmeló van estar marcades per les previsions d’una climatologia molt variable i que en principi tenia que ser la dificultat atípica d’ambdues jornades.

Els entrenaments lliures (60’+60’) es van iniciar amb amenaça de pluja però no es va arribar a concretar. Joan va aprofitar els primers compassos de la primera sèrie per marcar els registres habituals en aquesta pista. Per la seva banda Amàlia es va mostrar una mica més crítica amb la seva actuació en alguna zona concreta del circuit, est aqu era el seu comentari sobre aquest tema: “Mirant la telemetría hem vist que hi ha un revolt, en concret la zona de l’estadi, en la qual perdo algun segon de massa. Mirarem de corregir la traçada encara que a mì em sembla recordar que sempre ho he fet igual que avui, No sé”. Malgrat aquestes petites incidències, en el box de Baporo Motorsport es respirava un ambient de tranquil·litat una vegada completades aquestes sèries lliures.

En els entrenaments oficials (20’+20’), la climatologia continuava sent incerta, de tota manera el risc de pluja era menor. La preocupació se centrava en poder escalfar bé les rodes abans de llançar-se a l’atac per marcar el millor registre. Joan va disputar la primera màniga on va aconseguir parar el crono en 2’00”307, mentre que en la següent sèrie la seva germana marcava un registre de 2’02”077 en la seva millor volta. La mitjana de tots dos registres (2’01”190) els va situar en la tercera posició (segona línia de la graella de sortida) de l’única carrera que s’havia de disputar en el circuit de Catalunya.

Una vegada situat el Seat Leon al parc tancat, els pilots andorrans coincidien en afirmar: “Hi havia molt tràfic en la pista, no hem pogut fer una volta del tot neta però aquest és un problema que suposem que també hauran tingut els nostres rivals. Contents amb el resultats i ara anem a preparar la carrera a veure si encertem en l’estratègia i tot surt com hem planejat”.

Doncs en la carrera (2h + 1v.), tot es va desenvolupar de manera molt positiva per als germans Vinyes. El primer relleu el va fer Amàlia, va protagonitzar una sortida molt conservadora i es va situar en una sisena plaça que va saber mantenir fins al final del esmentat relleu. En la continuació Joan va començar a llimar diferències sobretot a causa de que, la parada en el pit-lane per complir amb un handicap acumulat en l’anterior meeting, va ser superior al dels rivals directes. Joan va completar el seu torn al volant del Leon (1h) en segona posició de la D2 però amb clares opcions al que la seva germana pogués recuperar posicions. I així va ser, en la recta final de la carrera Amàlia va superar al seu company d’equip Makushin i va aconseguir creuar la línia d’arribada a la primera plaça de la seva divisió. Al final Joan i Amàlia comentaven així la prova: ” La carrera era llarga i era important mantenir els pneumàtics per no patir al final. També vam prendre la sortida amb la idea de sacrificar una mica de velocitat per poder cobrir tot el traçat repostant una sola vegada. Com és normal, hi ha hagut algun moment de tensió però hem aconseguit l’objectiu desitjat. Tot ha sortit com havíem plantejat”.

El proper meeting de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà en el circuit de Xerez els dies 15 i 16 de juny. En aquesta ocasió, Amàlia Vinyes compartirà el volant del Seat Leon amb el seu marit Marc Carol. Així doncs Amália i Marc compartiran volant per primera vegada des que es van casar. Cal esmentar que en el 2011 (any previ al seu casament) van ser rivals fins a l’últim metre de l’última carrera de l’any. Van quedar empatats a punts, victòries i segons llocs, el campionat es va decidir a favor de Marc per tenir un tercer lloc més que Amàlia, mes ajustat impossible.

(Text i foto: Fotoesport)

 

TOTES LES NOTÍCIES