T’expliquem les tendències de cabell d’aquesta primavera-estiu 2013

Desestructurat i amb color. Aquesta és la clau de les tendències de cabell per a la temporada primavera-estiu: talls extremats amb asimetries molt marcades i combinacions d’un mateix to que van des del seu color més potent fins al més clar. Looks potents i extrems que, però, no donen una imatge dura, sinó dolça i molt femenina.

T’agrada curt, llarg, mitjà? Entra amb nosaltres i escull el teu look.

No ens cansarem de repetir-ho: la clau d’un pentinat és el seu tall. Un bon tall permet portar el cabell sempre bé només amb rentar-lo i sense necessitat de donar-li cap toc. Si, a més, és un tall que permet múltiples looks, l’èxit està garantit perquè, només amb una mica de traça i els cosmètics i accessoris de styling necessaris, podem mostrar diverses facetes de la nostra personalitat. I aquesta primavera-estiu 2013 el tall és determinant en els looks proposats pels millors estilistes. Si us sembla, començarem pels curts, que ens han agradat moltíssim!

 

Curts encara més curts

Són més curts que altres estius, però mantenen aquesta imatge de cabell llarg gràcies a algunes metxes llargues i a talls desfilats o, per contra, perfectament estructurats. Es tracta que el cabell no molesti per res i puguem sentir-nos fresques, lleugeres i sense problemes per pentinar tant després de la dutxa matutina com, més endavant, a la platja o la piscina.

Observeu, tant en els curts com en totes les altres fotografies, el color: no és uniforme. Oblida’t del tint en pla casc i opta per aclarir, fer metxes molt fines en diferents tons, i reunir totes les variacions d’un mateix color al teu cabell. Queda genial!

I és que aquesta primavera es presenta com un “temps de color i d’alegria”, tal com reivindica la marca Montibello, que explica en la seva tendència Rainbow Spirit que la color-teràpia “triomfa com a camí per renovar esperits i actituds decadents” i que veu “el món com una gran paleta de colors, vibrants, purs, intensos, amb els quals expressar l’alegria, la força i la voluntat de ser únics”.

Cebado es defineix clarament a favor dels curts en les seves propostes i assegura: “A Cebado, apostem pels mitjans i els curts que estan en sintonia amb les dones decidides, actuals i amb molta personalitat i caràcter. En aquestes mesures les capes superiors presenten longitud i les clatells les dibuixem per poder anar allargant, els frontals tenen molta importància i permeten canvis i adaptacions a cada cas. En definitiva, talls femenins, còmodes i fàcils de portar. Imatge urbana que segueix el moviment de volums i que juga amb les masses geomètriques. Tot això per aconseguir harmonitzar rostre i cabell i aconseguir la màxima comoditat, confort i la imatge perfecta d’aquesta primavera – estiu 2013.”

I afegeix, referint-se precisament al tall, que la seva proposta es basa en “línies rectes, ben definides, talls lineals i geomètrics que acabem amb diferents tècniques d’acabat que ens permeten ajustar més a cada persona. Els cabells mitjans i curts són els que ens donen major joc i ens condueixen a un acostament al disseny geomètric, més lineal i recte, mentre que els llargs amb les seves ones i moviments ens porten a un univers més corb i sinuós.”

 

Mitjans gairebé gairebé curts

La mitjana cabellera es retalla fins al punt que no sabem si classificar com curt encara que manté l’aspecte de volum tot i que gairebé no arriba al coll.

La estilista bilbaïna Yolanda Aberasturi, que precisament va estar diumenge passat pentinant als artistes i convidats a la Gala dels Premis Goya del Cinema Espanyol, assegura que la clau està en personalitzar el tall a cada persona i les seves faccions. I explica: “les tendències descobreixen el seu costat més natural amb talls ajustats mil·limètricament a la nostra anatomia facial. Llestos per portar o disposats per canviar segons l’ocasió: formals, atrevits o molt divertits”.

I és cert. Tant és que portis el cabell llis o arrissat, llarg o curt, ros, moreno, pèl-roig, castanyer… El secret està en poder passar d’un look sofisticat a una imatge divertida només amb aplicar els cosmètics de styling necessaris i utilitzar les eines adequades: assecador, arrissadors o planxa, segons els casos.

 

Llargs moooolt llargs i amb volum

Si els mitjans s’han escurçat, els llargs s’estenen fins l’infinit. Les melenes es porten molt llargues, amb molt volum, soltes i molt poderoses. Melenes que es recullen en divertits i efectistes monyos, trenes i cues en les que imperen els adorns relacionats amb la natura.

Tal com expliquen les estilistes de New Look (Barcelona), “els cabells recollits cap enrere és la clau de la temporada” i “portar cabellera ens ofereix la possibilitat de poder recollir en una extensa varietat d’acabats”.

En aquest cas, per exemple, la proposta de les estilistes catalanes és el retorn del tupè reinventat, “perquè tornen els cabells amb volum i l’efecte lleugerament crepat, aquest cop en clau masculina, per dos grans mites: James Dean i Elvis Preysler”. Tal com ho defineixen elles, l’estil rebels style.

New Look confirma que “les melenes tornen a ser tendència aquesta temporada”, així com “la ratlla al mig, revival de l’estil ‘hippy-chic’ de finals dels 60”.

 

Aposta pel color

Tal com hem explicat, la clau del color del cabell aquesta temporada és un color i diversos tons, una definició que prenem prestada de Cebado. Aquesta marca explica que aquesta primavera-estiu la seva proposta són “els colors càlids, afins a l’estació de l’any. Rossos, daurats, caobes, coure i marrons vermellosos, contrastats confluint en un mateix color i jugant amb les diferents tonalitats. Per assolir aquest resultat en el color, ens valem de la tècnica Bayalage que permet treballar amb vels finíssims en un mateix cabell amb diferents tonalitats accentuant així la naturalitat i alhora aportant qualitat i textura al cabell. Un treball molt tècnic i absolutament personalitzat”.

Yolanda Aberasturi aposta pels tons xocolata lleugerament especiats recreant una barreja cromàtica amb una pinzellada mestra. Una mica de xili, una mica de canyella i un alè de pebre per donar un nou ímpetu a la gamma dels colors castanyers. Amb els matisos que aconsegueixen la diferència. Un atractiu còctel amb brillants metxes rogenques, xocolata pura, amb llet i vels edulcorats en marró glacé. Degradats suaus que juguen amb aplics de color per donar vivacitat al vibrant bany de color que serveix de teló de fons al pentinat.

Encara que també podem fer una “caiguda lliure de creativitat”, que és com defineix Wella Professionals de les seves tendències per aquesta temporada: Decibel. L’aposta de l’especialista en color Josh Wood, director Creatiu Global de Wella Professionals Color, “és una llibertat en color. En els anys 70 experimentaven i provaven noves coses. La gent volia expressar-se a través de la roba, maquillatge i cabell i, la paleta de color per Decibel està molt relacionada amb aquest tipus de conflictes interns. És una manera de veure el color diferent”.

 Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES