S’habilitarà un carril bici del túnel de Sant Antoni a la rotonda d’Anyós

El Govern ha aprovat avui la convocatòria d’un concurs públic nacional per a les obres d’habilitació d’un carril bici i l’adaptació dels vorals de la CG3, entre la sortida d’Escaldes-Engordany i Ordino, sector túnel St. Antoni-CS-310.

Es tracta del tercer projecte específic dedicat a millores de la xarxa viària encaminades, principalment, a l’usuari ciclista aprovat pel Govern en menys d’un any. En aquest cas s’incorpora també una millora important per a un altre usuari de la via com és el vianant. En aquest sentit, el projecte inclou l’habilitació d’un voral protegit entre la rotonda de la CS d’Anyós, i fins la rotonda sobre el riu Montaner. Aquesta zona és relativament transitada, pel fet que el cementiri de la Massana està a tocar de la rotonda del riu Montaner.

El projecte reordena la secció de la via, disminuint un carril de vehicles entre les dues rotondes. L’amplada guanyada es destina en part al carril bici en sentit ascendent, i l’altra part al voral protegit, pel costat muntanya. D’aquesta manera i fins que no s’eixampli definitivament el tram (ara no té els 20 metres), també es mantindrà un únic carril entre la cruïlla de Sispony i la rotonda del riu Montaner,  amb la finalitat d’evitar avançaments mal efectuats en aquest tram. Només en els darrers metres avanç de la rotonda del riu Montaner, es mantindran els dos carrils, a fi de facilitar la fluïdesa de l’enllaç.

El termini d’execució dels treballs està previst en 8 setmanes.

TOTES LES NOTÍCIES