DA diu que la negociació de les competències i transferències es farà amb consens

Els candidats de les sis llistes de DA a les eleccions comunals s’han compromès a treballar conjuntament i amb consens al voltant de les competències i transferències. En una reunió celebrada aquest matí a Ordino, en la que hi ha assistit el cap de Govern, Toni Martí, i el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, s’ha posat de manifest l’acord de tots els candidats envers el model de competències i transferències que defensa DA.

Ladislau Baró ha explicat que un cop constituïts els nous comuns s’iniciarà “un camí complex de negociació. DA tindrà la predisposició de parlar amb tothom, sigui del color polític que sigui” amb l’objectiu de “fer avançar el sistema de les transferències cap a un model no tan basat en les competències que té cadascú sinó en la cooperació i la solidaritat institucional”.

Baró ha destacat que la voluntat és “mantenir l’esquema tradicional” recollit a la Constitució, però “sabent que l’estructura fiscal i el sistema tributari no és el mateix” que quan es va aprovar la Carta Magna. És per això que ha posat en relleu la necessitat d’adaptar-se a aquesta nova realitat “respectant sempre el principi d’autogovern i competencial”, però amb un nou finançament.

Text i foto: DA

TOTES LES NOTÍCIES