El Pla per a la millora de l’ocupabilitat dels joves d’entre 16 i 20 anys “Focus 16-20”, inicia la seva segona edició, amb l’obertura d’inscripcions des del passat 1 de desembre.

El Departament de Formació Professional i Recursos Educatius del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Secretaria d’Estat d’Ocupació del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació posen en marxa la segona edició del Pla “FOCUS 16-20”. Aquest pla contribueix a proporcionar una estructura formativa diversificada i professionalitzada que fomenta l’ocupabilitat i la integració de joves en risc d’exclusió social.

El pla comprèn dos programes complementaris: un programa de millora de l’ocupabilitat i un programa per al foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa, impulsats, respectivament, pels ministeris d’Educació i Ensenyament Superior i el de Salut, Afers Socials i Ocupació.

Des de l’àmbit educatiu el Departament de Formació Professional i Recursos Educatius activa el programa de millora de l’ocupabilitat amb la finalitat de proporcionar un marc formatiu als joves de 16 a 20 anys perquè puguin desenvolupar les competències que els permetran inserir-se al món laboral amb majors garanties d’èxit.

En l’àmbit laboral, la Secretaria d’Estat d’Ocupació impulsa un programa de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa destinat als joves que hagin superat satisfactòriament l’itinerari formatiu previst en el programa de millora de l’ocupabilitat.

Per a la segona edició del programa de millora de l’ocupabilitat Focus 16-20, que començarà al gener del 2016, hi haurà entre 20 i 25 places disponibles. Els requisits per poder optar al programa de millora de l’ocupabilitat són ser resident legal a Andorra, tenir més de 16 i menys de 19 anys en el moment de sol·licitar la inscripció al programa i no haver obtingut el graduat en segona ensenyança o títol equivalent.

El termini per sol·licitar la inscripció s’obre l’1 de desembre del 2015. Cal lliurar amb la sol·licitud els informes escolars dels dos últims cursos, una carta de presentació i motivació (hi ha de constar el nom i cognoms, els telèfons de contacte i el correu electrònic), una fotocòpia del passaport o document d’identitat i una fotografia de mida carnet.

Aquesta documentació s’ha de lliurar al Centre de Formació d’Aixovall de dilluns a dijous de les 9 a les 13 hores i de les 14.30 a les 16 hores i els divendres de les 9 a les 13 hores.

Per a més informació podeu contactar amb l’Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de l’Experiència Professional (AFCOREP) al Centre de Formació d’Aixovall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada