S’instal·la temporalment al Parc Central una escultura de l’artista Maïs

L'obra Metrópolis i la seva autora, Maïs Jorba (Comú d'Andorra la Vella)
L’obra Metrópolis i la seva autora, Maïs Jorba (Comú d’Andorra la Vella)

La galeria a l’aire lliure del Parc Central, a Andorra la Vella, compta des d’aquest divendres amb una nova incorporació. L’escultura de l’artista Maïs Jorba, formada per quatre torres de ferro, ja llueix a la gespa i estarà instal·lada durant 3 mesos. L’obra, anomenada Metrópolis, forma part de l’exposició ‘MAÏS/23 Drets Humans’ que ha organitzat i que estarà fins al 18 de febrer a l’ambaixada d’Espanya a Andorra.

La cessió de l’obra per part de l’artista s’ha gestionat en col·laboració amb l’ambaixada d’Espanya a Andorra, continuant amb les múltiples accions conjuntes que s’han dut a terme entre la institució i el Comú d’Andorra la Vella, refermant així la bona entesa d’ambdós països.

L’escultura està feta de ferro i simula quatre torres de grans dimensions (la més alta té 3 metres i mig d’alçada) i l’artista explica que “l’havia dissenyat quan vivia a Nova York i tenia més elements, però finalment ha quedat aquest muntatge que m’agrada molt”. Ha estat ella mateixa qui ha soldat i treballat els materials per a formar aquestes torres, inspirades en la pel·lícula Metrópolis, de Fritz Lang, de qui rep el seu nom. “La idea és representar aquests grans edificis que ens acullen, però que també ens produeixen solitud”, indica Maïs.

A més, també segueix la línia de l’exposició ‘MAÏS/23 Drets Humans’, que fa una reflexió amb motiu del 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Es tracta d’una col·lecció que destaca la importància de la dignitat humana i la igualtat. En aquest sentit, Metrópolis vol fer una reflexió sobre l’habitatge com a dret social, “representa aquest món en construcció en què vivim”.

Aquesta és la segona obra que s’ha ubicat al Parc Central amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra. La darrera va estar el passat mes d’octubre, cedida per l’artista Cristina Babiloni. El cònsol menor, Miquel Canturri, agreix a Maïs la seva predisposició per a formar part d’aquesta galeria a l’aire lliure que s’està creant i alimentant cada cop més.

Miquel Canturri ha remarcat que el Parc Central és l’espai idoni per a acollir una escultura que tracta sobre els drets humans, “perquè ens trobem en un espai de reunió de la ciutadania, on tothom té accés a l’obra per a veure-la i poder reflexionar”. L’artista també destaca la localització de l’obra, indicant que “quan una escultura és pública, primer a la gent li sobta, però després poden qüestionar-se què vol dir, cada u farà la seva pròpia lectura”.

Actualment, i amb la incorporació de Metrópolis al Parc Central són vuit els artistes que tenen exposades les seves obres a l’aire lliure.

TOTES LES NOTÍCIES