L’atur baixa a la Seu un 8,6 per cent en un any

L’atur ha baixat un 8,6 per cent en un any a la Seu d’Urgell, segons dades del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. El número de persones sense feina ha passat de 909 (octubre de 2013) a 831 (octubre de 2014), en un context en què no s’ha detectat cap canvi significatiu en el padró municipal, que comptava amb 12.409 inscrits ara fa un any i en té actualment 12.412.

La millora del mercat laboral també es constata a Catalunya, amb un descens del 7,4 per cent dels incrits a les Oficines de Treball en el mateix període. La disminució de l’atur ha estat menys evident a la demarcació de Lleida i l’Alt Pirineu, on s’ha registrat un 3,2 per cent menys d’aturats.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat en el programa ‘Fil Directe’ de RàdioSeu la seva satisfacció per les dades i ha expressat el desig que la nova quota de transfronterers pactada amb Andorra encara les millori. Així mateix, ha recordat l’esforç fet des de l’Ajuntament per donar suport als emprenedors i autònoms a través d’ajuts per a l’obertura de nous establiments i noves activitats. 

Un altre aspecte que ha destacat Batalla ha estat l’organització de congressos, trobades o iniciatives novedoses, com la instal.lació d’un pàrquing d’autocaravanes, “per dinamitzar el sector comercial, hoteler i de restauració”. I ha afegit: “Continuarem treballant per crear llocs de treball, com a objectiu prioritari per a la ciutat”.

Un dels punts àlgids de l’atur a la capital urgellenc es va registrar el febrer de 2013, quan es va arribar als 1.001 aturats.

Text: Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES