El Departament de Justícia prepara la posada en marxa de l’oficina judicial a la Seu d’Urgell

El Departament de Justícia, amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la seva Secretaria de Govern, ha donat el tret de sortida per a la implementació de l’oficina judicial al partit judicial de la Seu d’Urgell, amb la previsió que es posi en funcionament a mitjan mes de juny d’enguany.

 
Al partit judicial de la Seu d’Urgell començaran a funcionar les unitats processals de suport directe, que assisteixen els jutges en la funció jurisdiccional, i el Servei Comú Processal General, que assumeix tasques de suport com ara registre, correu, actes de comunicació, arxivament, atenció ciutadana, etc. Així doncs, les unitats processals de suport directe es continuaran ocupant de la tramitació i l’execució dels assumptes.
 
Per tal d’endegar l’oficina judicial en aquest partit judicial, el Departament ha dut a terme una jornada de treball adreçada a tots els seus integrants, així com als operadors jurídics i sindicats.
 
En la jornada s’ha explicat l’abast del projecte, els pilars en què es fonamenta l’oficina judicial i els passos i el calendari que cal seguir en el procés d’adaptació del personal als nous llocs de treball.
 
També s’ha exposat la planificació i organització dels treballs, la implantació de nous mòduls informàtics, així com les relacions de llocs de treball, el procés d’acoblament dels funcionaris als nous llocs de treball i el funcionament dels concursos específics i generals.
 
Hi han intervingut el secretari general del Departament, Enric Colet; el secretari coordinador provincial de Lleida, Luis González; la subdirectora general de Planificació i Programes de la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia, i la subdirectora general de Recursos Humans i Econòmics de la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia.
 
 
Nova organització judicial
 
La implementació de l’oficina judicial suposa un procés de transformació de l’Administració de justícia a Catalunya. Aquest nou model, orientat a oferir un millor servei públic, es basa en la compactació de funcions en serveis comuns, l’increment del suport a la funció jurisdiccional, l’establiment de metodologies de treball, l’enfortiment de mecanismes de direcció i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a instrument principal de treball, entre d’altres. En síntesi, es modifica el model de funcionament dels òrgans judicials des del punt de vista organitzatiu, dels recursos humans, de les TIC i dels edificis.
 
Amb una major racionalització dels recursos en la nova organització i un ús generalitzat de les TIC, el Departament de Justícia segueix apostant perquè l’Administració de justícia esdevingui més funcional i ofereixi un millor servei tant als professionals implicats com als ciutadans en general.
 
Fins ara, el Departament de Justícia, amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la seva Secretaria de Govern, ha implantat aquesta nova organització a Girona i Olot.

TOTES LES NOTÍCIES