Alguns dels col·laboradors educatius de l’Escola Espanyola seran reubicats


El ministeri d’Educació ja ha començat a posar fil a l’agulla per consolidar algunes de les 200 places ocupades per treballadors eventuals. El problema sorgeix amb els col·laboradors educatius de les escoles espanyoles, arran de la posada en marxa del centre unificat d’Escaldes. A partir del curs vinent, alguns hauran de ser reubicats en escoles d’altres sistemes educatius.

El tancament de la majoria d’escoles espanyoles de primària a final d’aquest curs farà que el nou centre d’Escaldes-Engordany tripliqui el nombre d’alumnes, ja que acollirà tots els estudiants del sistema espanyol. Es passarà dels 130 alumnes actuals fins els 370. I el centre té capacitat per acollir-ne fins a gairebé mig miler. El ministeri d’Educació és conscient que, amb el tancament de les escoles espanyoles, alguns treballadors hauran de ser reabsorbits en diferents centres del sistema educatiu andorrà o francès.

La integració del sistema espanyol en un únic centre anirà acompanyat de la posada en marxa d’un projecte pedagògic renovat que incidirà més, per exemple, en l’aprenentatge de l’anglès. Això pot afavorir, segons el ministre Jover, que l’opció d’estudiar a l’escola espanyola sigui una opció cada cop més atractiva a tenir en compte. El sistema espanyol acull més de 3.000 alumnes aquest curs.

TOTES LES NOTÍCIES