498 autoritzacions d’immigració amb la incorporació de noves professions

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la quota general d’autoritzacions de residencia i treball i de treball fronterer fins al 31 d’octubre del 2016, que preveu un total de 498 autoritzacions, que poden arribar a 652 si es justifica la necessitat d’ampliació del 30% del nombre d’autoritzacions. El Reglament aprovat, a més, incorpora noves professions que no s’havien inclòs en les darreres convocatòries i que s’han considerat necessàries en vista de les aportacions del sector empresarial.

El contingent determinat per a aquesta convocatòria és superior al de l’any 2015, ja que en l’anàlisi del Departament d’Immigració s’ha tingut en compte la situació socioeconòmica i les necessitats dels agents productius. En concret, s’ha tingut en compte que els darrers dos anys la situació socioeconòmica ha millorat, i ha disminuït significativament el nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de treball.

Així, el contingent aprovat té com a objectiu cobrir ocupacions professionals que no es troben inscrites al Servei d’Ocupació i que les empreses necessiten. Per això, a més de les ocupacions ja contemplades en els darrers anys, s’ha ampliat la quota a noves ocupacions com la de cuidador de nens, esteticista, mecànic ajustador de bicicletes i matador carnisser. La incorporació d’aquestes noves professions incideix en un increment del contingent global de les autoritzacions. A més, també es confirmen les ocupacions que es van obrir per primera vegada la tardor passada, com ara governant, cambrer de pisos, ajudant de cuina, recepcionista.

D’altra banda, ateses les dificultats creixents per contractar treballadors en les ocupacions professionals que són objecte d’aquest Reglament, s’ha considerat oportú reduir de 10 a 6 anys l’experiència mínima exigible als treballadors que no són nacionals d’un estat que hagi signat i ratificat un conveni amb el Principat d’Andorra o d’un estat membre de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu. Igualment, es corrobora la reducció de l’experiència fins a un any dels altres treballadors que es va modificar en la darrera quota general aprovada.

Igual que en les darreres convocatòries, la quota estableix un nombre determinat per a cada tipus d’autoritzacions, i s’han fixat 409 autoritzacions de residència i treball i 89 de treball fronterer.

El nombre global d’autoritzacions fixat es reparteix de la forma següent:

– 50 autoritzacions per a l’ocupació professional de personal directiu de les empreses i de les administracions públiques
– 80 autoritzacions per a l’ocupació professional de tècnics i professionals científics i intel•lectuals (75 de residència i treball i 5 de treball fronterer)
– 50 autoritzacions per a tècnics i professionals de suport
– 3 autoritzacions per a dissenyadors gràfic i dissenyadors de joieria
– 25 autoritzacions per a esportistes professionals i entrenadors esportius
– 20 autoritzacions per a recepcionistes d’hotel
– 25 autoritzacions per a cuiners
– 55 autoritzacions per a cambrers
– 15 autoritzacions per a caps de cuina, de menjador i similars
– 15 autoritzacions per a auxiliars d’infermeria hospitalària
– 10 autoritzacions per a assistents domiciliaris
– 10 autoritzacions per a cuidadors de nens
– 3 autoritzacions per a perruquers unisex
– 3 autoritzacions per a esteticistes
– 5 autoritzacions per a guies de turisme
– 15 autoritzacions per a governant d’hoteleria
– 3 autoritzacions per a banyista socorrista
– 50 autoritzacions per a dependents de comerç
– 3 autoritzacions per a pastor, eugasser o vaquer
– 3 autoritzacions per a marbristes
– 3 autoritzacions per a mecànics ajustadors de bicicletes
– 3 autoritzacions per a matadors carnissers
– 3 autoritzacions per a pastissers
– 3 autoritzacions per a forners
– 3 autoritzacions per a conductors operadors de grua mòbil
– 20 autoritzacions per a ajudants de cuina
– 20 autoritzacions per a cambrers de pisos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.