S’aprova la primera actuació del pla d’accions 2016-2020 de l’Estratègia Nacional del Paisatge

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la licitació de les obres de restauració de tres talussos a la carretera d’Envalira, que s’emmarquen en el projecte de millora d’aquesta carretera per a la seva integració paisatgística. Aquesta és la primera actuació del pla d’accions 2016-2020 de l’Estratègia Nacional del Paisatge (ENP), que es va presentar aquest dimarts.

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va encomanar, el 2013, el projecte de millora dels talussos de la carretera d’Envalira, per a la seva integració paisatgística, i per donar un valor afegit a aquesta via com a carretera turística. Atès el cost total d’aquestes actuacions, es va optar per realitzar-les per fases d’any en any. Les obres que es liciten enguany s’emmarquen en l’objectiu d’aconseguir carreteres més respectuoses pel que fa a la morfologia i més integrades en el paisatge, contemplat en l’ENP.

El 2015 el Ministeri d’Ordenament Territorial va executar les obres de millora d’un d’aquests talussos sobre la benzinera de Gasopas, aprofitant la realització de les obres de la rotonda.

Així, el 2015 el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va encomanar la redacció del projecte executiu específic per a les 3 actuacions de millora paisatgística escollides, que són tres talussos de la carretera d’Envalira, en els punts quilomètrics 27+300, 29+200 i 31+250 de la CG2.

Els treballs a realitzar han de millorar l’entorn visual de la carretera, ja que els talussos afectats pateixen erosions. Durant les obres, s’estabilitzaran els talussos mitjançant la col·locació de malles i posteriorment es farà la revegetació que afavoreixi la millora paisatgística de l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.