La propera cita anotada en la densa agenda de competició de Joan Vinyes és el Ral·li Rias Baixas, tercera prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. El pilot de l’equip Suzuki Motorsport, al costat del seu navegant habitual, Jordi Mercader, sortiran a competir amb l’objectiu d’arribar dissabte que ve (dia 1 de juny), com a líders de la classificació dels vehicles de dues rodes motrius (fins a 2000 cc.) i d’aquesta manera pujar pa l’esglaó més alt del podi instal·lat a la Rua Porta do Sol de Vigo.

El recorregut que hauran de superar Vinyes-Mercader per fer realitat el seu objectiu, té un total de 510,75 km dels quals 160,96 km seran de velocitat, repartits en 5 especials. Cal destacar que les cronometrades seran idèntiques a les de l’anterior edició de la prova de l’Escuderia Rias Baixas.

Sense cap dubte, el triomf aconseguit fa dues setmanes a Cantàbria “va suposar una injecció de moral important de cara a les proves que s’apropen per terres gallegues, la primera el Rias: A Cantàbria tot ens va sortir com havíem planejat, el nou Swift va respondre de manera immillorable en unes condicions climatològiques molt adverses. És veritat que una actuació d’aquestes característiques ajuda a afrontar amb un plus de confiança les següents competicions encara que, sempre tenint en compte que cada prova té la seva història i cal estar preparat per a qualsevol imprevist que pugui sortir”. L’escenari que hauran de superar els participants en el Rias 2013 és idèntic al de la passada edició, aquestes eren les paraules de Vinyes sobre aquest tema: “Les especials són les mateixes però fa anys que competim a Galícia i sabem que la climatologia pot canviar en un moment el decorat de la prova. En aquest aspecte, seguirem amb el procediment habitual de sempre i el primer pas serà fer els reconeixements amb detall per evitar sorpreses. A partir d’aquí… veurem com evoluciona la situació”.

Com és habitual en les últimes edicions d’aquesta prova gallega, l’organització estarà centralitzada en les instal·lacions d’Institut Firal de Vigo (IFEVI). Com queda dit, solament el parc tancat final de carrera i el podi, on es durà a terme el lliurament de trofeus, es traslladarà al cèntric carrer Porta do Sol de Vigo.

La primera etapa del ral·li s’iniciarà a les 17h50 del divendres (31 de maig), des del parc d’assistència i finalitzarà a la mateixa ubicació a partir de les 22h54.

La sortida de la segona etapa està prevista a les 9h00 mentre que, els vehicles començaran a arribar al parc tancat final a partir de les 19h00.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada