La Seu viurà el primer Aplec Independentista al Pirineu

La Seu d’Urgell serà l’escenari, el proper 16 de juny, del primer Aplec Independentista al Pirineu. La jornada vol posar de manifest el suport de les comarques pirinenques al procés perquè Catalunya tingui un Estat propi.

La idea ha sorgit de les delegacions de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium a l’Alt Urgell. Mireia Pellicer, portaveu de l’ANC, considera que d’aquesta manera l’Alt Pirineu se sumarà a les moltes activitats amb les quals col·lectius d’arreu de Catalunya estan reivindicant l’autodeterminació. Pellicer subratlla que l’aplec no és només per a independentistes, sinó que vol ajudar a convèncer el màxim possible de gent sobre la necessitat d’aquesta opció.

L’Aplec començarà a les 10 del matí amb un esmorzar popular amb coca, xocolata i moscatell. A les 11 s’iniciarà una caminada-cercavila fins a la Torre Solsona, on Lluís Obiols i l’escriptor Isidre Domenjó faran una explicació històrica de l’indret. Tot seguit, es farà la lectura del manifest ‘El Pirineu amb la independència’, que anirà a càrrec de la cantant Núria Feliu. La presidenta d’Òmnium Alt Urgell, Núria Oliva, ha elogiat el fet que Feliu s’ha ofert a participar desinteressadament en l’acte.

Després de la hissada de l’estelada i la interpretació d’Els Segadors, els participants tornaran al Parc del Valira on, a les 2, hi haurà un dinar popular al preu de 12 euros, seguit d’una cantada i danses amb La Sonsoni.

Fira Estelània

Paral·lelament, al llarg del dia 16 la Seu acollirà la Fira Estelània, una nova mostra itinerant amb tota mena d’articles de temàtica independentista. La capital urgellenca serà la sisena ciutat que acull l’esdeveniment, que es va estrenar a Arenys de Munt, segons ha detallat la seva responsable, Rosa Cervera. La fira inclou productes artesans, gastronomia, llibres i jocs infantils, entre d’altres.

La fira Estelània serà amenitzada pel músic i cantautor Quim Vila. L’organització també ha convidat la ciutadania a penjar l’estelada al balcó durant la jornada de l’Aplec.