Sense pressa

Ara, amb la pluja fina contínua de productes estacionals que rebem durant tot l’any, la cosa es nota menys. Fins i tot hi ha qui està convençut que els tomàquets maduren al camp durant tot l’any.

Però abans el mercat, quan arribava aquest temps, anava mudant de color per fer-nos veure el canvi d’estació. El verd fosc de les cols d’hivern i el marró de les patates del bufet anaven deixant pas, lentament, als verd clar de pèsols i faves i al vermell cridaner de les maduixes. Alertant-nos de l’arribada del bon temps.

Una estratègia que hauríem de procurar imitar, en comptes d’esperar les primeres vacances de Setmana Santa o la primera capbussada al mar per llençar-nos, enfollits, apressats i neguitosos, a un canvi de dieta del que esperem obtenir un ràpid canvi d’imatge.

Ara tenim temps. Podem encarar el problema –si ho és- de forma pausada i racional. La natura i el mercat ens hi ajuden. Oferint-nos nous productes que, curiosament, tenen la virtut de dur-nos en la direcció que busquem. Perquè, substituir la banana per l’albercoc, el porc pel xai i la cervesa per l’aigua, resulta d’allò més natural en aquest temps. Fins i tot substituir el suc de taronja hivernal per mitja dotzena de maduixots, tot i ser un canvi, manté l’aport vitamínic necessari.

I si pensem en els preparats, substituir les sopes i els guisats del temps del fred per les amanides o les coccions a la planxa del bon temps, seguim el mateix camí. També si optem per substituir la soferta pizza del partit de Champions per la coca enramada que ja ofereixen molts forns de pa, ens estalviem el formatge i la seva matèria grassa.

Però, insisteixo, la gràcia està en no demorar aquest canvi d’hàbits. Donar temps al propi cos a que vagi fent lentament l’adaptació a la nova dieta que el mercat ens permet. Recuperar la figura no ha estat mai proesa de corredor de cent metres llisos. Cal tenir mentalitat de maratonià. De corredor de fons. Començant avui mateix per tenir resultats al cap d’uns quants dies o setmanes. Deixeu-vos dur pels productes de temporada. Però, sobretot, com més aviat millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.