Reconeixement facial per a lluitar contra el crim a Londres

Càmeres de vigilància
Foto: Lianhao Qu (Unsplash)

 

Quan la Xina o altres països implementen sistemes de control dels seus ciutadans mitjançant milions de càmeres de videovigilància, a Europa es considera aquesta pràctica antidemocràtica. Si bé és cert que la llibertat és un bé escàs al país més poblat del món, es tracta amb una doble moral, perquè quan un país de l’anomenat occident emprèn accions similars, la manera d’analitzar aquesta pràctica difereix molt.

Recentment la policia de Londres ha començat a utilitzar càmeres de reconeixement facial que rastregen a la ciutadania en directe. La Metropolitan Police Service ha assegurat que aquesta pràctica vol reduir de manera dràstica el crim i la violència a la ciutat anglesa.

En un comunicat de premsa, el cos policial ha explicat que els crims han augmentat en els últims anys en la capital fins a situar-se en els 95,99 fets punibles per cada mil persones. Afegeix la nota que aquesta tecnologia no pretén acabar amb els vells sistemes de patrullatge o reconeixement personal dels delinqüents. Serà una pràctica de suport que vol millorar el treball dels agents.

Per a evitar les crítiques que la implantació d’aquesta tecnologia pot suposar, des de la policia londinenca s’ha explicat que totes les càmeres de vigilància estaran senyalitzades i s’ha afegit que es repartiran fullets informatius als veïns de les zones en les quals s’han desplegat els aparells. El mateix cos ha assenyalat que sistemes similars ja s’usen en l’àmbit privat i ha considerat que la tecnologia de videovigilància servirà per a localitzar persones que s’han perdut.

Certament, sembla que l’objectiu de la policia de Londres no és controlar a la població. Amb tot, hauria d’obrir-se un profund debat sobre si els sistemes de reconeixement facial, en si intrusius en la privacitat, ajuden a reduir el crim.

 

Per Tecnonews

TOTES LES NOTÍCIES