L’incendi de la Guingueta d’Àneu ha afectat ja 450 hectàrees i pot durar encara alguns dies

incendi-guinguetaEls Bombers de la Generalitat han treballat per quart dia consecutiu en les tasques d’extinció i contenció de l’incendi de pastures que crema, des de dissabte al vespre, al municipi de la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà)

Al llarg de dia d’avui han continuat a la zona una cinquantena d’efectius dels Bombers de la Generalitat, amb personal del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i dels EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal). A més a més, també han comptat amb 19 dotacions terrestres (2 vehicles d’aigua i 17 vehicles lleugers) i 5 mitjans aeris (3 helicòpters i 2 avions de vigilància i atac). El Cos d’Agents Rurals ha donat suport amb 2 unitats.

Recordem que l’incendi es troba a més de 2.500 metres d’alçada i és molt difícil accedir-hi. El personal, que no pot treballar a la nit atesa la perillositat provocada per la inestabilitat del terreny i l’orografia complicada, s’ha de traslladar amb helicòpter. Així, ara ja s’han retirat i demà, amb les primeres llums del dies, podran tornar a reprendre les tasques d’extinció.

La major part del perímetre de l’incendi (que té més de 16 Km) es troba estable, però encara hi ha uns 750 metres actius que poden avançar a la nit. És per aquest motiu pel qual el foc encara no es troba estabilitzat.

Segons les darreres estimacions, encara provisionals, realitzades per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria cremat 450 hectàrees de pastures i matollar, 104 de les quals pertanyents al Parc Natural de l’Alt Pirineu.