El Govern adjudica l’enderroc de la Casa del Benefici per 173.500 euros

casa-beneficiEl  Govern ha adjudicat aquest dimecres a l’empresa SIMCO els treballs d’enderroc de la Casa de les Monges, coneguda com la Casa del Benefici, del Centre Històric d’Andorra la Vella. L’adjudicació, per un import de 173.580 euros, permetrà al Comú de la capital continuar la reordenació urbanística dels entorns de la Casa de la Vall, un projecte que va començar el 2001. El termini d’execució de l’enderroc és d’11 setmanes.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat, aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Govern ha adjudicat els treballs d’enderroc de la Casa del Benefici. L’empresa adjudicatària ha estat SIMCO, per un valor de 173.580,15 euros. “És un projecte necessari per poder dur a terme tota la reordenació urbanística dels entorns de la Casa de la Vall”, ha explicat Cinca. L’empresa té ara 11 setmanes per executar l’enderroc.

L’origen de la reordenació dels entorns de la Casa de la Vall prové d’un conveni de col·laboració signat el 2001 pel Consell General, el Govern i el Comú d’Andorra la Vella. “És una aspiració que ve de lluny i finalment es podrà dur a terme aquesta part que correspon al Govern, de dotar una partida pressupostària per fer l’enderroc i adjudicar les obres”, ha explicat el ministre portaveu.

La Casa de les Monges va acollir les dependències dels grups parlamentaris i de les comissions legislatives del Consell General fins al 2011. Des d’aleshores està en desús.

Licitació d’obres per eixamplar la CG 2 a l’Aldosa
El Govern també ha licitat una nova fase de les obres d’eixample i rectificació de la CG 2 a l’alçada de l’Aldosa de Canillo. “Aquesta fase preveu eixamplar la via per poder encabir-hi tres carrils de circulació, dos en sentit ascendent i un descendent, i també s’habilitarà un voral bici i un de protegit per a vianants”, ha detallat el ministre portaveu. El sector ocupa un espai de 230 metres i té un període previst d’execució de nou mesos.

Text i foto: ANA