La Comissió Legislativa d’Economia ha acabat aquest dijous el debat d’esmenes de la proposició de llei del comerç i tancarà el treball del projecte de llei de competència efectiva i protecció del consumidor aquest divendres, per tal que els dos textos estiguin disponibles per al proper ple del Consell General, previst per al 13 de juny. La consellera demòcrata i presidenta de la comissió, Sílvia Calvó, ha explicat que la major part de la seixantena d’esmenes que DA va presentar a la proposició de llei socialdemòcrata han rebut el suport de l’oposició, excepte pel que fa a la regulació dels períodes de rebaixes, que finalment no hauran de ser fixats obligatòriament pel Govern tal com proposava el PS. Calvó ha defensat aquesta mesura i ha recordat que l’Executiu només intervindrà si hi ha una distorsió, però no si els comerciants treballen conjuntament, destacant que això és precisament el que s’està veient últimament, amb els programes de rebaixes temàtiques que està tirant endavant el sector ‘amb un suport bastant unànime’.

La Comissió Legislativa d’Economia ha tancat aquest dijous la proposició de llei del comerç, i espera fer el mateix aquest divendres amb el projecte de llei de competència, ja que es tracta de dos textos que s’han treballat en paral·lel pel fet de ser complementaris. D’aquesta manera, les dues lleis podrien aprovar-se el proper 13 de juny, de manera que ben aviat es posarà fi a una mancança llargament reivindicada pel sector comercial.

La presidenta de la Comissió Legislativa d’Economia, Sílvia Calvó, ha explicat a l’ANA que la majoria de les 60 esmenes que DA va presentar sobre el text socialdemòcrata s’han aprovat per unanimitat o amb el suport d’un dels dos grups de l’oposició, i que n’hi ha hagut una vintena que s’han transaccionat, mostrant-se així satisfeta del treball que s’ha fet en comissió. D’aquesta manera, s’han millorat alguns aspectes com la simplificació dels tràmits, i s’han potenciat les mesures per lluitar contra l’intrusisme.

Finalment, s’ha eliminat del text inicial la necessitat que els períodes de rebaixes estiguin regulats pel Govern, així com la limitació de la durada dels períodes de promocions. De fet, Calvó ha volgut destacar que ‘DA va fer la feina que no va fer el PS’ d’anar a veure els comerciants i recollir els seus suggeriments, i que per tant és a demanda del sector que han decidit donar més flexibilitat a les rebaixes. La consellera ha recordat que el Govern només intervindrà si hi ha distorsió, però que la idea és que els comerciants treballin conjuntament, com ha passat enguany amb els programes de rebaixes temàtiques.

Per tot plegat, el 13 de juny podrà quedar aprovada finalment la llei del comerç, un text àmpliament reclamat pel sector des de fa anys, que té per objectiu regular-lo, protegir el consumidor i clarificar tots els aspectes relacionats amb les vendes i les promocions.

D’altra banda, aquest divendres també s’enllestirà el treball en comissió del projecte de llei de competència efectiva i protecció del consumidor, que complementarà la llei del comerç i que per això s’ha treballat en paral·lel. La llei té per objectiu fomentar el bon funcionament del mercat, beneficiant els ciutadans, consumidors i empresaris, i fiscalitzar les pràctiques que atemptin contra la lliure i lleial competència.

Calvó ha explicat que un dels punts que ha generat més debat és el que marca els llindars de les quotes de mercat per a les conductes exemptes. La consellera ha indicat que el PS no estava d’acord amb les quotes de mercat que marcava el projecte de llei, però que no s’han modificat perquè els llindars fixats s’havien establert d’acord amb els estàndards europeus. Sílvia Calvó també ha lamentat que la situació que ha patit el PS ‘no ha permès a aquest grup treballar en profunditat aquest text’ i que fins i tot ha fet retardar el treball en comissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada