Gerard de la Casa en el podi final de la XXIII Pujada a Gorla

casa

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) va recordar temps passats, pujant al podi de la XXIII Pujada a Gorla, concretament a la segona plaça en la categoria turismes. La prova de Gorla, ara vàlida per al campionat de l’especialitat el País Basc, no era desconeguda del tot per al pilot de Baporo Motorsport. La va disputar l’any 1993 quan estava en el calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya.

Amb el pas del temps l’escenari no ha canviat. Els organitzadors (Gorla Racing) la segueixen muntant en la carretera que uneix les localitats de Bergara i Azkoitia a Gupuzcoa. El recorregut té un total de 4,9 km bastant revirat amb cinc paelles, l’última molt prop de l’arribada. Una altra característica d’aquest port de muntanya (Gorla) és el pendent constant en tot el recorregut, amb rampes del 11% de desnivell.

El pilot andorrà va protagonitzar una bonica lluita amb el pilot local Aitor Ramirez, reduint les diferències en cadascuna de les tres pujades disputades. No hi ha dubte que, el coneixement del traçat i potser la mecànica, van jugar a favor del guanyador. En les condicions en las que es va competir (asfalt sec), el BMW 320 s’adaptava millor a l’escenari de la prova que el Còrdova WRC.

Malgrat tot Gerard va lluitar fins al final. Després del primer contacte, en l’única mànega d’entrenaments oficials, es va disputar la primera pujada vàlida per a la classificació final.

De la Casa es va situar a gairebé 3” de Ramirez i semblava que seria complicat que l’andorrà rebaixés aquesta diferència en la pujada definitiva. Però els pronòstics no es van complir i Gerard no solament va igualar el temps de Ramirez de la primera pujada sinó que va estar unes centèsimes per sota. Aquest excel·lent crono no va ser suficient per aconseguir el triomf, el pilot de BMW no va fallar i va aconseguir millorar el seu registre en gairebé 1”5 aconseguint la victòria entre els turismes.

Després de pujar al podi de la prova basca vint anys després de la seva primera participació, Gerard de la Casa valorava d’aquesta manera la seva participació: “Crec que ens ha faltat una segona pujada d’entrenaments per rebaixar la diferència i optar al triomf. És una pujada molt difícil i estic convençut que si s’haguessin disputat aquestes dues pujades abans de las de les curses, les nostres opcions d’estar a l’esglaó mes alt del podi haurien augmentat. De totes manera molt content de com s’ha desenvolupat tota la prova i de retrobar a amics que feia temps amb els que no coincidia”.

De la Casa seguirà competint el dissabte (dia 24 de Maig) en la 3ª Pujada Guardiola-Cerdanyola,. Després dels canvis que ha sofert el calendari català de l’especialitat, la prova de Guardiola de Berguedà serà la tercera cita de l’esmentat campionat que de manera excepcional es disputarà en dissabte.

(Text i foto: Fotoesport)