orddeig

El diputat del grup Socialista, Òscar Ordeig, va reclamar, durant una interpel·lació al Govern al Ple del Parlament, que s’impulsi i s’aprovin els nous Plans Comarcals de Muntanya pels propers quatre anys.

Al mateix temps, també es va reclamar que s’actualitzi la Llei 2/1983 d’Alta Muntanya, després de 30 des de la seva aprovació, per invertir el procés de despoblació i empobriment de les comarques de muntanya.

Els Plans Comarcals de Muntanya contemplen la creació d’infraestructures, equipaments i suport a diferents activitats de muntanya. Recull les actuacions en carreteres, accessos a pistes d’esquí, infraestructures de gestió de residus, xarxa de telecomunicacions, electrificació, gasificació, construcció d’equipaments sanitaris i educatius i dotacions de sòl per a activitats econòmiques i habitatge.

El Departament responsable d’impulsar els Plans de Muntanya és el de Territori i Sostenibilitat i el Conseller Vila.
També inclouen intervencions en consultoris locals, transport sanitari, atenció a la gent gran i discapacitats, així com suport a les iniciatives locals, com ara la promoció de la marca turística Pirineus.

Aquestes actuacions també tenen com objectiu promoure l’activitat econòmica. S’hi inclouen programes de dinamització territorial, de millora de la xarxa rural de camins, d’ajuts per a la neteja de neu a les carreteres i per a la millora de les estacions d’esquí, tant alpí com nòrdic.

El Plans recullen una visió socioeconòmica i territorial del conjunt de les deu comarques de muntanya, seguida d’una visió més concreta per a cada una d’elles.

El Diputat Òscar Ordeig afirma que “els Plans de Muntanya són imprescindibles per planificar i invertir al Pirineu. És una bona eina per definir un projecte global i per dedicar-hi diners”.

Ordeig també destaca que “el Pirineu està vivint un preocupant procés de despoblació, envelliment i empobriment que cal aturar i invertir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada