FEDA destinarà 20 milions d’euros a construir una subestació elèctrica


FEDA construirà una subestació elèctrica prop de la duana del riu Runer que doblarà la capacitat de subministrament de l´energia provinent d´Espanya. Es tracta d´una inversió d´uns 20 milions d´euros, la més important pel que fa a l´activitat tradicional de la parapública. Tot i així, també ha projectat construir altres dues subestacions més petites. FEDA vol invertir 139 milions d´euros en projectes energètics en els propers 10 anys.

FEDA invertirà en els propers 10 anys 81 milions d´euros en infraestructures que milloraran la xarxa de transport i de distribució d´electricitat. Es tracta de l´activitat tradicional de la parapública, un sector de producció que si bé es vol completar amb d´altres fonts renovables, no es pot abandonar per la dependència internacional que encara té el país.

L´equipament més important que durà a terme FEDA en aquest termini és la construcció d´una subsestació al riu Runer que duplicarà la capacitat de la línia elèctrica provinent d´Espanya. Aquesta nova infraestructura tindrà una cost d´entre 20 i 25 milions d´euros i es durà a terme per al 2020. FEDA també té previst doblar la línia que uneix Grau-Roig amb Encamp i construir una altra subestació transformadora i de distribució prop de la Massana. L´objectiu és millorar la capacitat de la línia que dóna servei a la zona de la Massana i Ordino.

Les inversions a FEDA per a la propera dècada també preveuen invertir 10 milions d´euros en l´àmbit de la diversificació. Aquest projecte contempla la xarxa de carregadors per a vehicles elèctrics. També invertirà 42 en la xarxa de calor per cogeneració. La parapública vol fer una inversió total de 139 milions d´euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *