El bacallà, peix blanc amb escàs contingut en greix

bacalla

Amb un baix contingut en greixos -menys del 3%-, i ric en àcids grassos Omega 3, el bacallà és un peix blanc molt saludable. A més a més, és ric en proteïnes d’alt valor biològic. Es considera que és més nutritiu que la carn bovina, que altres peixos i que el pollastre.

També conté vitamines, especialment del grup A i minerals, fonamentalment magnesi, potassi i fòsfor, tot i que de ferro no en conté gaire. Pel que fa al potassi, aquest mineral afavoreix el sistema nerviós i contribueix en el bon estat dels músculs. En relació amb el fòsfor, es tracta d’un mineral necessari per al bon funcionament del cervell i que hi és present als ossos i a les dents.

Pel que fa al contingut en sodi, el bacallà salat, com és lògic, n’aporta més i, per tant, el seu consum s’ha de tenir en compte en casos d’hipertensió arterial o de persones que vulguin seguir una dieta baixa en sal. Quant a calories, per 100 grams, el bacallà n’aporta 75.

Una altra de les qualitats del bacallà és el contingut en gelatina, substància que atorga el peculiar tast melós d’aquest peix i que, a la vegada, ajuda a la formació del cartílag dels ossos.

Es tracta, també, d’un aliment que conté substàncies antioxidants, per la qual cosa el seu consum és molt recomanable.

Per totes aquestes qualitats, el bacallà esdevé un aliment molt saludable, que admet múltiples preparacions i que podem trobar en els nostres mercats tant en fresc, com congelat o salat.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES