El registre de dominis .ad ja és totalment en línia des d’aquest dimecres

Oficines d'Andorra Telecom
Oficines d’Andorra Telecom (companyia)

Tal com s’indicava el passat 20 de març, el registre de noms de dominis sota .ad s’ha millorat i simplificat, fent que sigui una gestió totalment en línia des d’avui dimecres mateix. A finals de l’any passat, Andorra Telecom va realitzar una sessió informativa amb empreses andorranes interessades a ser registradors de dominis .ad per a explicar el nou funcionament del sistema.

Avui, l’operadora insta a empreses i particulars que ja tenen un domini .ad per al seu comerç a contactar amb un dels registradors oficials per a gestionar el seu domini. Ja hi ha varies empreses andorranes que faran aquesta funció de registradors de dominis .ad.

Per a disposar d’una web amb domini .ad, des d’avui cal comptar amb un registrador acreditat. Si ja es té un domini .ad, es pot connectar al web https://www.domini.ad, veure quins registradors hi ha i triar-ne un perquè gestioni el de l’interessat. En cas de no estar segur que el domini és gestionat per un registrador acreditat, es pots consultar la base de dades a l’apartat del whois que hi ha al mateix web.

És possible que es vegi que el web de l’empresa de l’interessat aparegui com a registrador Andorra Telecom. Durant els propers mesos, les empreses hauran de seleccionar un registrador. Un cop ho facin, hauran de contactar amb el Registre, a través del correu info@domini.ad, per tal de realitzar el canvi. Aquest procediment no té cap cost associat i es pot fer el canvi de registrador quan es desitgi.

Els dominis existents expiraran en el moment que els hi correspon segons la seva darrera renovació o registre inicial (dos anys a partir d’aquella data). Totes les renovacions subseqüents es faran, per defecte, per períodes d’un any (el titular podrà optar per períodes anuals addicionals fins a un màxim de 10). El preu de la renovació el fixa cada registrador.

Aquest canvi no afecta el contingut web ni d’altres serveis associats. Tampoc farà perdre antiguitat o drets sobre el nom del domini que es posseeixi.

Per a més informació i per a gestionar els dominis existents de cada interessat o registrar-ne de nous, es recomana posar-se en contacte amb els registradors oficials que es trobaran al web https://www.domini.ad.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES