Es publiquen les bases dels Premis Internacionals Ramon Llull 2024

Cartell dels Premis Internacionals Ramon Llull 2024 (SFG)
Cartell dels Premis Internacionals Ramon Llull 2024 (SFG)

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports informa que la Fundació Ramon Llull ha fet públiques les bases dels Premis Internacionals Ramon Llull 2024. Els guardons internacionals, que es lliuren anualment a Andorra, estan destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per a la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

D’aquesta manera, s’han publicat les bases del 33è Premi internacional de catalanística i a la diversitat cultural, convocat junt amb la Fundació Congrés de Cultura Catalana, i de la 12a edició dels premis Ramon Llull de promoció internacional de la creació catalana i de traducció literària. En aquest últim cas, les bases d’enguany inclouen dues modalitats:

-Premi a la millor traducció de literatura catalana: Podran optar a aquest premi els traductors que, en el moment de la publicació de la convocatòria, no hagin publicat més de 5 traduccions de literatura catalana. L’obra presentada ha d’haver estat publicada entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any anterior al de la convocatòria. L’obra ha de ser d’autoria exclusiva d’un traductor. Aquest premi té com a objecte estimular la tasca dels traductors novells. Aquest premi se selecciona mitjançant una candidatura oberta. Es podran presentar candidatures fins al 12 de juny de 2024.

-Premi a la trajectòria d’un traductor de literatura catalana: Podran optar al premi els traductors que, en el moment de la publicació de la convocatòria, hagin publicat més de 5 obres de literatura catalana. Aquest premi té com a objecte reconèixer la trajectòria dels traductors de literatura catalana i la tasca duta a terme pels professionals més consolidats.

Les dotacions econòmiques són les següents: El premi a la millor traducció de literatura catalana és de 4.000 euros i el Premi a la trajectòria d’un traductor de literatura catalana té una dotació de 6.000 euros. En el cas del Premi de catalanística i diversitat lingüística la dotació és també de 6.000 euros i la del de promoció internacional de la creació catalana és de 4.000 euros.

El veredicte del jurat es farà públic en ocasió de la cerimònia anual de lliurament de premis. Es poden consultar les bases completes a la pàgina web de la Fundació Ramon Llull: https://www.llull.cat/monografics/fundacio/premis.cfm.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES