La Seu: Aquest dijous presenten “Les aventures d’en Plomet”, llibre inspirat en un nen andorrà i la seva malaltia (vídeo)

“Les aventures d’en Plomet”, de Mariona Bessa, és un llibre infantil publicat per Anem editors amb la col·laboració d’Andbank i la llibreria La Trenca. Tots els beneficis de la venda del llibre aniran a entitats de recerca de la síndrome de duplicació MCEP2. Aquest dijous, 23 de maig, serà presentat a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, a les 19 hores. També hi haurà la presentació al Principat, el dimarts 25 de juny, a les 19:30 hores, a l’Hotel Roc Blanc.

Les aventures d’en Plomet estan inspirades en la vida de l’Aleix, un nen de 9 anys que resideix a Andorra i que conviu amb una malaltia minoritària anomenada síndrome de duplicació MECP2. Aquest trastorn genètic està caracteritzat per una àmplia gamma de símptomes greus, fins i tot un baix to muscular, una discapacitat intel·lectual profunda, retards del desenvolupament, infeccions respiratòries recurrents, inexistent comunicació verbal, convulsions i espasticitat progressiva.

La seva síndrome fa que l’Aleix i els seus pares hagin de superar reptes cada dia, fins i tot amb les coses que semblen més senzilles: posar-se els mitjons al matí abans d’anar a l’escola, rentar-se les dents, pujar les escales de casa… Sort que l’Aleix i en Plomet compten amb el suport de professors, terapeutes, metges, amics i familiars que els fan la vida més agradable.  

En aquest llibre infantil es vol promoure la importància de l’amistat i la necessitat de viure en un entorn inclusiu i equitatiu. Igual que li passa a en Plomet, a mesura que l’Aleix creix, es fa més evident que és diferent i té més dificultats. Els nens i les nenes amb discapacitat i les seves famílies s’enfronten a desafiaments grans, però gràcies al suport, l’ajuda i l’amor que reben de la gent que els envolta, no hi ha obstacles per a ningú.  

Aquest llibre s’ha fet realitat gràcies a la dedicació i professionalitat d’un equip de persones que han donat generosament el seu temps i treball. Tots els beneficis de la venda dels llibres es destinaran a la investigació de la síndrome de duplicació MECP2.

Els seus impulsors esperen que aquesta història aporti somriures, generi aprenentatges i mostri que cada infant, independentment de la seva discapacitat o necessitats, mereix el suport que requereix.

Els llibres els podreu trobar a la llibreria La Trenca, així com a la resta d’establiments del sector.

Exemplars del llibre solidari "Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial"
Exemplars del llibre solidari “Les aventures d’en Plomet, un trencalòs especial”

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES