Un 13% dels professors del sistema espanyol a Andorra secunden la vaga general d’aquest dijous

Onze professors del sistema educatiu espanyol, que representen el 13% del total de 85 docents, han secundat la vaga convocada a Espanya aquest dijous per protestar contra el que consideren una ‘degradació del sistema educatiu en tots els seus nivells’ provocada per les polítiques d’austeritat i les retallades pressupostàries i que consideren que es consolida amb el projecte de Llei educativa (Lomce).

Segons les dades facilitades pel secretari de la secció Andorra de la Federació d’Ensenyament de CCOO, Pedro Medina, la vaga ha estat seguida per 5 professors de l’Institut espanyol, 3 de l’escola d’Andorra la Vella, 2 d’Encamp, 1 d’Escaldes-Engordany i cap de Sant Julià de Lòria. Des de la conselleria d’educació de l’Ambaixada, han matisat que el percentatge de seguiment és del 12%, ja que cal incloure en el total el personal no docent, que són 10 persones més, i que cap d’elles ha secundat la vaga.

Per donar suport a la vaga general convocada per les associacions de pares i mares, estudiants i sindicats d’educació de CCOO, UGT i STES a Espanya, la junta de personal de l’ensenyament espanyol a Andorra ha fet una crida als docents i ciutadans espanyols a concentrar-se davant l’ambaixada aquest dijous a les 19 hores.

Medina ha explicat  que no consideren que el seguiment de la vaga a Andorra hagi estat cap èxit, ja que ha estat fins i tot inferior a d’altres ocasions, en què un 20% del professorat la secundava. Per aquest motiu, ha assegurat que ‘costa entendre perquè com més malament van les coses menys protesta la gent’.

TOTES LES NOTÍCIES