via crucis sant julia

Més de dos centenars de feligresos han assistit aquest Divendres Sant al Via Crucis de Sant Julià de Lòria, que ha recorregut la parròquia amb sortida i arribada a l’església i que ha anat encapçalat, com és habitual, pel Crist a la creu, acompanyat dels feligresos, el pas de la Mare de Déu portat per algunes dones de la parròquia, el mossèn Pepe Chisvert i els Armats de la Seu d’Urgell amb les cornetes i els tambors.

Els cristians de tot el món commemoren aquest divendres la passió de Jesús, començant amb el camí de la creu, per “recordar les caigudes i les creus del nostre camí”, com ha explicat Chisvert, tot i que durant tot el dia els creients s’acosten als monuments de les seves esglésies per fer la contemplació. Aquest divendres a la tarda hi haurà celebracions litúrgiques de la passió, a Canillo, Encamp, el Pas de la Casa, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Santa Coloma, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. A Ordino i Sant Julià, se celebren, a més, processons multitudinàries en què es recrea la passió de Crist, amb natzarens, penitents, els vestits amb vesta i capirot i feligresos que s’apleguen per respondre als seus “pactes de fidelitat acompanyant la creu i tenir actituds d’ajuda i empàtiques amb els que pateixen a la vida”, com ha recordat Chisvert.

El mossèn també ha aprofitat les parades de la creu a les estacions per donar missatges d’esperança i positius, després de “les crítiques que hem rebut aquestes setmanes de l’exterior” perquè “sapiguem viure amb el cap ben alt, amb dignitat com a poble, amb esperança compartida”.

“Després de la creu, després de la pluja, sempre escampa”, ha recordat Pepe Chisvert, el mossèn de la parròquia de Sant Julià de Lòria després del Via Crucis de 14 parades, que ha recorregut en poc més d’hora i mitja amb els feligresos de la parròquia i els Armats de la Seu d’Urgell els carrers de Sant Julià. L’afirmació resumeix el missatge del rector, que ha volgut insistir en l’esperança i la vida, en un dia que es recorda la passió i la mort de Crist amb diferents actes de dol.

“Déu va venir i es va fer home no per condemnar sinó per perdonar i donar esperança”, ha explicat Chisvert, per això el mossèn ha donat paraules de pau i d’esperança fonamentades en l’evangeli, perquè tothom que ha anat aquest divendres als diferents via crucis d’Andorra “s’aixequi i empatitzi amb qui pateix”.

Segons Chisvert les arrels del país estan, com també ho està la religió, la religió, fonamentats en l’esperança. En aquest sentit ha aprofitat per referir-se a l’actualitat que viu el Principat amb el cas BPA i ho ha fet insistint que “més enllà de les caigudes, de les crítiques que hem rebut aquestes setmanes de l’exterior” hem de saber viure “amb el cap ben alt, amb dignitat com a poble, amb esperança compartida”.

Aquest divendres i dissabte són dies de pregària pels creients, rememorant la mort de Crist i contemplant-lo al sepulcre. Al vespre Ordino i Sant Julià de Lòria, a les 20 i a les 22 hores, respectivament, celebraran processons de dol. En el cas de la parròquia més meridional, amb la Cobla d’Agramunt. Com ha explicat Chisvert, moltes persones participaran en un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa i aniran a la processó perquè “volen respondre acompanyant a la creu per ajudar i tenir actituds empàtiques a la vida” a les promeses i els pactes de fidelitat que han fet amb Déu.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada