facebook

Si parlem de xarxes socials, en gairebé tot el món es dedueix el mateix patró. Facebook és la xarxa social reina, tot i els intensos envestides duts a terme per altres plataformes online durant els últims anys. Instagram i Twitter són les grans rivals (en el cas de la primera es tracta d’una lluita irreal) de la xarxa creada per Mark Zuckerberg però de moment estan a anys llum de l’abella reina.

Resulta interessant analitzar quines són les xarxes socials que més enganxada tenen en els diferents països que conforma al planeta terra. Tal i com mostra el VI Estudi de Xarxes Socials de l’associació IAB Spain, hi ha molt poques nacions que mostrin una alternativa a l’aportada per Zuckerberg.

Únicament la Xina amb Qzone, Rússia amb V Kontakte o Facenama a l’Afganistan ens permeten trobar alguns dels casos on Facebook no és la primera xarxa social.

El més interessant de tot és un canvi operat en els últims temps al Japó. Per primera vegada en la història Twitter s’ha convertit en la primera xarxa social d’un país, en aquest cas el nipó. Estem davant d’un canvi d’hegemonies? El més segur és que no, però haurem d’estar atents a partir d’ara per descobrir si el trident que gairebé es compleix en tots els països del món, on Facebook és la primera xarxa social, Twitter la segona i LinkedIn la tercera, s’ensorra.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada