Rios confia que les deduccions de l’IRPF dels transfronterers s’equiparin a les dels residents

riosEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, confia que les deduccions de l’IRPF dels treballadors transfronterers s’equiparin a les dels residents. La qüestió no s’ha pogut resoldre durant la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost celebrada aquest dimarts, però Rios es mostra confiat que s’acabarà resolent la setmana que ve.

‘És un tema que s’ha d’acabar de revisar, perquè dependrà d’una proposta de transacció que s’ha de fer de cara a dimarts que ve’, ha explicat. ‘És una proposta que hem de fer nosaltres i que estarà basada en la línia que els transfronterers tinguin els mateixos drets a fer exempcions que els residents’, ha afegit. En aquest sentit, Rios ha manifestat que aquesta proposta ‘hauria de ser acceptada, si no es torça el tema’, tot i que estan a l’espera de la decisió final de DA i de les petites variacions que hi puguin incloure. Tot i això, creu que la filosofia inicial es respectarà.

El projecte de llei, mentrestant, estableix diferències entre treballadors transfronterers i residents pel que fa al tractament fiscal. Aquestes, bàsicament, són en matèria de reduccions familiars (fills i persones a càrrec) a les quals no es pot acollir el treballador fronterer, ateses les dificultats per verificar la informació. Per aquest mateix motiu, tampoc podrà acollir-se a la possibilitat d’elevar el mínim exempt fins els 40.000 euros quan el cònjuge o parella estable no percebi cap tipus de renda.