Vives creu que és just que les parelles del mateix sexe tinguin un ‘cert reconeixement’

vivesL’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha reconegut, en una entrevista a Ràdio i Televisió d’Andorra, que hi ha parelles del mateix sexe ‘que demanen un mínim de reconeixement dels seus drets’ i ha defensat que ‘és just que tinguin un cert reconeixement’ tot i que ‘altra cosa és si han de ser o no el mateix que les altres’. Vives ha reconegut que l’Església catòlica ha de millorar la seva imatge, tot i que considera que no modificarà el posicionament en contra de l’avortament. ‘Hi ha molta gent que espera que el papa, l’Església, canviarà’, però afegeix que probablement no serà així perquè ‘la doctrina l’hem rebuda de Jesús, i un fet com que el matrimoni entre un home i una dona és per sempre, ho hem rebut de Jesús’.

Joan-Enric Vives diu que s’ha de trobar alguna fórmula per reconèixer els drets de les parelles del mateix sexe. En una entrevista a RTVA, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra reconeix que, en el marc del pontificat de Francesc I, ‘tot està canviant una mica’, i considera ‘just’ que les parelles del mateix sexe ‘també tinguin un cert reconeixement’. Això sí, ha afegit que en aquest aspecte i en la defensa del dret a la vida, entre altres, l’Església catòlica no té previst canviar la doctrina.

Vives opina, però, que l’Església ha de canviar la imatge. Creu que a vegades es crea ‘una falsa imatge de la persona i s’explota, se’n fa una caricatura i després manipulem aquella caricatura’. Considera que ‘no és just’ perquè ‘l’Església vol portar misericòrdia, no és una rondinaire’.

1 comentari

  1. Em sembla que li ha fet profit el viatge a Roma. Millor així…

Comments are closed.