L’ONCA actuarà a Estrasburg el dimecres 15 de maig, amb motiu de l’acte de cloenda de la presidència andorrana al Consell d’Europa. Els dies 8 i 9 de juliol, l’ONCA actuarà a Perpinyà i a Cotlliure, respectivament. Ambdós concerts estan organitzats pel Consell General dels Pirineus Orientals i produïts pel Festival Pau Casals de Prada.

El programa del dia 15 de maig començarà amb el Divertimento en re major, KV136 de W. A. Mozart i la Serenata per a cordes en mi menor, op. 20 d’Edward Elgar. Seguidament, l’ONCA oferirà una selecció de les Miniatures del compositor català Joan Manén, Wateau, Breçolada i Copla. El concert continuarà amb Tres postals il·luminades de Xavier Montsalvatge i la sardana Sant Martí del Canigó, obra que Pau Casals va compondre el 1943 durant el seu exili inspirant-se en el poema “Canigó”, de Jacint Verdaguer.

Per finalitzar, s’interpretarà la Suite andorrana, escrita i arranjada pel músic de l’ONCA Pere Bardagí. Aquesta obra es compon de la sardana Dansaires andorrans, del músic lauredià Daniel Areny; de la sardana L’Andorrana, del desaparegut mestre Joan Roure –totes dos arranjades per Bardagí–, i del Valset dels menairons, del mateix Bardagí.

En els concerts del mes de juliol, l’ONCA interpretarà el Concert per a violí i orquestra núm. 2 en mi major, BWV 1042 de Bach i el Concerto grosso núm. 2 i el Concerto grosso núm. 4 de Peter Breiner, amb Gerard Claret com a solista. La segona part s’iniciarà amb Sant Martí del Canigó de Pau Casals i continuarà amb el Minuet de la Petita serenata nocturna per a cordes en sol major, KV 525 de Mozart i Walzer: Moderato. Tempo di Valse de la Serenata per a cordes en do major op. 48 de Txaikovski. El concert finalitzarà amb la suite per a clarinet i cordes de Bernstein, West Side Story, amb Michel Lethiec com a solista.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada