La Comissió Europea (CE) negociarà amb Andorra i altres petits estats la revisió dels convenis sobre la fiscalitat a l’estalvi. Així es desprèn de l’anunci fet per Àustria aquest dimarts en el que posa en relleu que donarà llum verda al mandat que demana la CE per negociar amb Suïssa, Andorra i altres països extracomunitaris esmenes als convenis signats al 2004 sobre la fiscalitat a l’estalvi, tot i que ha recalcat que el secret bancari ‘es mantindrà’, tal com recull l’Agència EFE.

La ministra austríaca de Finances, Maria Fekter, ha afirmat en arribar a la reunió dels ministres de Finances de la Unió Europea que les exigències del govern de Viena s’han recollit al mandat i que es tracta d’un ‘avanç realment gran’, sobretot perquè Àustria mantindrà els convenis bilaterals amb Suïssa i Liechtenstein i per tant les retencions fiscals a l’origen. Àustria lliura les retencions sobre el rendiment del capital dels comptes dels no residents als països d’origen dels titulars.

Àustria era el darrer país a posar resistència sobre el fet de concedir a la CE el mandat per negociar amb Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino i Liechtenstein esmenes als convenis firmats al 2004 sobre la fiscalitat a l’estalvi, després que aquest dilluns Luxemburg ja va anunciar que donaria suport a la petició.

Els ministres d’Economia i Finances de la UE també intentaran aquest dimarts acordar l’esmenada directiva sobre estalvis bancaris que s’estén més enllà del pagament d’interessos a tots els ingressos, però per fer-ho necessiten unanimitat i Luxemburg ja ha avançat que només donarà un suport parcial al text perquè vol esperar a veure el resultat de les negociacions amb els països tercers.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada