L’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell celebrarà el proper dissabte 9 de novembre la Segona Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell. La jornada se celebrarà a Castellbò, durant tot el dia, al Punt d’Informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

La jornada se celebrarà en aquesta població en commemoració del cinc-cents aniversari de l’enderroc del seu castell. Per aquest motiu un dels blocs de comunicacions estarà dedicat íntegrament al vescomtat i al seu territori. S’iniciarà a les 17:30 h i estarà format pels treballs “Quan els vescomtes d’Urgell eren: orígens, història i territorialització del llinatge dels Castellbò” a càrrec d’Oliver Vergés, “Un segon procés d’encastellament a la conca alta del Segre arran de les guerres dels Foix-Castellbò (finals del segle XII-segle XIII)” a càrrec de Carles Gascón, “El procés de Santa Cecília d’Elins (segle XIV)” a càrrec de Climent Miró, i “La incorporació del Vescomtat de Castellbò a la Corona Reial (1528-1548)” a càrrec de Lluís Obiols.

Igualment, a les 19 h. es pronunciarà la ponència de cloenda, titulada “De la realitat prosaica a la utopia arquitectònica: els nous santuaris de Sant Joan de l’Erm imaginats per Josep Danés (1942-1954)” a càrrec de Joaquim M. Puigvert, Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona.

L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, compta amb la col•laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Vila i Vall de Castellbò, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada