Visita a Casa Comuna d’alumnes de l’Escola Andorrana

visitaAquest matí, a les 09.20 hores, ha començat una visita a Casa Comuna de 21 alumnes de segon cicle de l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella, d’edats compreses entre els 8 i 10 anys – Classe Elektras -, acompanyats de dues professores. Tots ells han estat rebuts a la Sala del Consell de Comú pels Cònsols de la Parròquia.

Durant una hora, han escoltat les explicacions que els ha donat la Cònsol Major, explicant-los les principals responsabilitats del govern territorial i de l’administració parroquial. S’ha obert un torn de preguntes, amb força participació de la majoria dels alumnes.

Abans d’abandonar Casa Comuna, la Cònsol Major els ha mostrat el seu despatx oficial, fent-los una especial referència al sistema democràtic d’eleccions al país d’ençà el segle XV i presentant-los l’urna de votacions exposada – de més de tres-cents anys -.

La fotografia del copríncep Benlloch acompanyat dels síndics i consellers generals, de l’any 1913, feta al punt fronterer del riu Runer, el dia de la inauguració de la carretera que va unir la Seu d’Urgell amb Andorra la Vella, que decora el despatx, ha fet que la Cònsol Major recordés als joves estudiants el centenari.

Després de l’estada a Casa Comuna, a les 10.20 hores, el grup d’alumnes s’ha dirigit cap al Servei de Circulació on el Cap del Servei, acompanyat del Conseller delegat de Circulació i el reforç d’una caporal, els ha presentat les principals característiques i les tasques específiques que té encomanades el departament.

A les 11.10 hores, els joves i les seves professores s’han desplaçat fins al Centre d’Atenció Primària del carrer la Llacuna, on la Cap d’Àrea de Social de la Conselleria de Social els ha fet visitar les dependències i els ha instruït sobre els serveis que s’hi presta.

(Foto: AFC)