La directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montserrat Planelles i el cap de Política Lingüística, Joan Sans, han participat, aquest divendres, en la 3a Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana, organitzada per la Generalitat de Catalunya a l’Ateneu Barcelonès. Durant l’acte s’han presentat els resultats de l’estudi sobre coneixements i usos lingüístics de la població andorrana i s’ha posat en relleu l’augment de l’ús del català que ha experimentat el país en els últims anys.

L’ objectiu d’aquesta tercera jornada ha estat la presentació dels resultats obtinguts amb les enquestes elaborades arreu dels territoris de parla catalana i que reflecteixen la situació i evolució del català en cadascun dels territoris.

En aquest sentit, Andorra ha exposat els resultats recollits en l’enquesta presentada per la Ministra Olga Gelabert el passat 7 de juliol i on es destacava l’augment de l’indicador d’ús del català amb una xifra que passava del 2,9 enregistrat l’any 2009 al 3,3 actual (amb una puntuació sobre 5).

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada