Els grups parlamentaris han debatut i votat les conclusions de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal i la corrupció. Ho han fet en una sessió eminentment tècnica en què pràcticament s’han votat punt per punt les conclusions i propostes dels partits, entre elles per millorar la transperència en les institucions catalanes, o també fora d’aquestes institucions.

La impressió general després de 30 sessions i 67 compareixences no han servit per respondre les preguntes i dubtes que tenien, i que de fet els han quedat. La conclusió és queni l’expresident ni la seva família no han aportat tota la documentació ni les explicacions per entendre l’origen del ja famós llegat de l’avi Florenci.

Convergència i Unió considera que no es poden extreure conclusions prou solvents sobre el “cas Pujol” ni sobre d’altres. CiU ha destacat que han vist moltes “mancances” en aquesta comissió.

També ha intervingut Esquerra, que ha destacat que l’estil de governar de Pujol no ha de tornar. ERC ha dit que Pujol confonia el que era públic amb el que era privat.

El PSC ha destacat l’actitud obstruccionista de la família Pujol. I el PP també ha recriminat als Pujol falta de col·laboració, i ha remarcat que no hi ha proves que els diners d’Andorra siguin un llegat.

Per ICV-EUiA el sistema, a Catalunya, facilita els casos de corrupció. I Ciutadans ha assegurat que Convergència no ha trencat amb els casos de corrupció i que l’enriquiment massiu dels Pujol va tenir la connivència de l’entorn.

La CUP ha dit que el pagament de comissions en les operacions urbanístiques i el sistema de finançament dels partits han afavorit la corrupció.

Aquesta comissió es va crear al novembre de l’any passat, arran del “cas Pujol”, la confessió de l’expresident que havia tingut diners amagats a l’estranger durant dècades. Després de la votació, les conclusions es duran la setmana que ve al ple del Parlament. 

Text: 324.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada