La Traça Muga es disputarà el diumenge 12 de febrer a Aransa

Cartell de la Traça Muga 2023
Cartell de la Traça Muga 2023 (RàdioSeu)

L’estació d’esquí nòrdic d’Aransa serà diumenge 12 de febrer l’epicentre de la Traça Muga 2023. En aquesta edició, la competició tornarà a puntuar com a Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya en la modalitat d’equips, i també com a Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu. Cal tenir en compte que l’esdeveniment es recupera després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia.

Les inscripcions per a prendre-hi part es poden formalitzar a la pàgina web de la Unió Excursionista Urgellenca, que organitza la prova. La recollida de dorsals serà dissabte 11 de febrer, de les 18 a les 20 hores, al vestíbul de l’edifici de les Monges de la Seu d’Urgell, o bé diumenge 12 de febrer, a partir de les 8 hores, a l’estació d’esquí d’Aransa. Tots els inscrits rebran una farmaciola com a regal.

A les 9 hores es farà el control de material a Prat Miró, un refugi situat a 1,5 quilometres i +117 metres de la base, que es on hi haurà els cotxes aparcats. A les 9.15 hores està prevista la sortida de la cursa d’esquí de muntanya. Pel que fa a la prova de raquetes de neu, els participaran partiran de la base de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. Un cop acabada la prova, hi haurà un gran avituallament amb productes del territori. Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu

La Raquetes Traça Muga seran la darrera prova del Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu. La proposta esportiva, que decidirà els campions i campiones de la modalitat, tindrà un recorregut que es definirà tenint en compte l’estat de la neu. A més dels esportistes que lluitaran pel títol, els aficionats podran participar en una raquetada no competitiva, amb un caire més tranquil i relaxat, en la qual es podrà gaudir dels paisatges que ofereix aquest entorn de l’Alt Urgell i la Cerdanya.Campionats de Catalunya d’esquí de muntanya per equips

Pel que fa a la cursa d’esquí de muntanya, recorrerà les muntanyes que envolten l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, els massissos de Monturull i Perafita, els estanys de la Pera i Serra Airosa. La intenció de l’organització és idear una prova que combini les bones esquiades amb trams més tècnics, sempre en funció de les condicions meteorològiques i de l’estat de la neu.

Hi haurà dos recorreguts amb uns desnivells que oscil·len entre els 1.000 metres (curta) i 1.500 metres (llarga). Es poden fer inscripcions per equips de 2 o de 3 persones però només puntuaran per a Campionats de Catalunya els equips de 2 persones.

[do_widget id=category-posts-pro-64]